Jokerit Helsinki na rok zmizne z hokejovej mapy, do KHL sa už nevráti

Hokejisti Jokerit Helsinki.
Hokejisti Jokerit Helsinki. (Autor: Reuters)
TASR|20. apr 2022 o 19:40

Po sezóne sa vráti do fínskej hokejovej ligy.

HELSINKI. Fínsky hokejový klub Jokerit Helsinki po odstúpení z KHL nebude hrať v nasledujúcej sezóne žiadnu súťaž. Od ročníka 2023/2024 by sa chcel vrátiť do najvyššej fínskej súťaže, ktorú opustil pred ôsmimi rokmi.

Klub to uviedol na svojej oficiálnej webstránke.

Jokerit ukončil svoje pôsobenie v KHL krátko pred štartom play off, v 1. kole sa mal stretnúť so Spartakom Moskva. Dôvodom bolo vyjadrenie nesúhlasu s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajine.

"Žolíci" sa v uplynulých týždňoch zbavili aj ďalších väzieb na Rusko. Štyridsaťštyripercentný podiel v klube od spoločnosti ruského podnikateľa Vladimira Potanina odkúpil legendárny fínsky útočník Jari Kurri, ktorý sa tak stal jeho jediným majiteľom.

Vedenie Jokeritu plánuje podať prihlášku do fínskej Liigy a bude čakať, či ju vedenie súťaže prijme. Z Liigy sa nezostupuje, vstúpiť sa dá do nej získaním potrebnej licencie. Jednou z podmienok k jej udeleniu je vyhovujúca aréna.

Šesťnásobný fínsky šampión hral od roku 1997 domáce zápasy v Hartwall Aréne, ktorá má však ruských majiteľov. Ak sa to nezmení, bude Jokerit podľa klubového stanoviska hľadať iný domovský stánok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Jokerit Helsinki na rok zmizne z hokejovej mapy, do KHL sa už nevráti