Susedia mu odhŕňajú sneh, aby ostal. Hviezda NHL sníva o trofeji, ale nemá zmluvu

Johnny Gaudreau sa raduje z gólu.
Johnny Gaudreau sa raduje z gólu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. máj 2022 o 07:41

Johnny Gaudreau sa v lete stane voľným hráčom.

CALGARY. Útočníkovi Calgary Flames Johnnymu Gaudreauovi v lete vyprší zmluva a stane sa voľným hráčom. On sám by rád ostal súčasťou organizácie Flames.

"Chceme, aby ostal," povedal manažér Treliving. "Myslím, že má šancu stať sa jedným z najlepších hráčov v histórii tejto organizácie."

Gaudreau sníva o tom, že s Calgary vyhrá Stanley Cup. Klub naň čaká od roku 1989.

Na tento cieľ nedosiahli ani tento rok. Po vynikajúcej základnej časti vypadli v druhom kole play off proti Edmontonu Oilers. Sériu prehrali 1:4 na zápasy.

"Či tu budem aj ďalší rok alebo nie, kto vie, čo sa stane," hovoril Gaudreau prezývaný Johnny Hockey. "Ale keď tu môj čas skončí, dúfam, že si ma ľudia budú pamätať ako dobrého človeka mimo ľadu. Chcem, aby ľudia vedeli, ako vďačný som, že ma tu tak privítali. Dúfam, že to bude ešte pár rokov a že s nimi budem dlhšie."

Gaudreau sa stretne s agentom, s ktorým bude rokovať o svojej najbližšej budúcnosti.

Krídelníka čaká navýšenie platu. Doteraz poberal 6 750 000 dolárov ročne. Je otázne, či si "plamene" budú môcť dovoliť predĺžiť zmluvu s ich najproduktívnejším hráčom.

"Moji susedia za mňa celú zimu odhŕňali sneh, len aby som tu ostal. Keď idem do Starbucks, alebo sa niekde najesť, každý je veľmi milý a chce ma späť a to je skvelé," opisoval situáciu Gaudreau. "Je to niečo, čo chcete počuť. Takto chcete, aby ľudia o vás rozmýšľali."

Útočník zažil najlepší rok kariéry. V základnej časti nazbieral 115 bodov a po McDavidovi bol druhý najproduktívnejší hráč celej NHL. Strelil 40 gólov a pridal 75 asistencií.

Bodovanie svojho tímu viedol aj v play off. V 12 zápasoch mal 14 bodov za tri góly a 11 asistencií.

Dvadsaťosemročný Američan má na svojom konte dohromady 602 zápasov v NHL, v ktorých zaknihoval 609 bodov. Už teraz je historicky piaty najproduktívnejší hráč Flames, kde odohral celú svoju doterajšiu kariéru v profilige. "Plamene" ho na drafte našli v štvrtom kole v roku 2011.

"Už teraz by mohli vyvesiť jeho dres," hodnotil ho spoluhráč Blake Coleman. "Osem ďalších rokov pre Johnnyho by ho tam posunulo s istotou."

Situáciu najväčšej hviezdy komplikuje platový strop. Nie je jediným nepodpísaným hráčom. Obmedzenými voľnými hráčom sa stanú Matthew Tkachuk, Andrew Mangiapane a Oliver Kylington. Všetkých troch bude zrejme čakať navýšenie platu.

Insider Elliotte Friedman pre kanadský Sportsnet povedal, že očakáva, že Flames nebudú čakať dlho a do kontraktových debát sa pustia čoskoro.

"Uvidíme, čo prinesú nasledujúce týždne, ale milujem to tu," zhrnul situáciu Gaudreau.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Susedia mu odhŕňajú sneh, aby ostal. Hviezda NHL sníva o trofeji, ale nemá zmluvu