Požiadal o trejd? Dallas môže prísť o kľúčového obrancu

Švédsky obranca Dallasu John Klingberg.
Švédsky obranca Dallasu John Klingberg. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|8. jan 2022 o 06:42

John Klingberg je v zamotanej situácii.

DALLAS. Nad budúcnosťou obrancu Johna Klingberga visí otáznik. Je zahalená neistotou, no nie je nemožné, že si nájde nový domov.

Po sezóne 2021/22 môže byť Švéd voľným hráčom. Keďže jeho rokovania s Dallasom vraj uviazli na mŕtvom bode, nie je vylúčené, že ním aj bude.

Ešte predtým by však mohol byť vymenený. Novinár David Pagnotta informuje, že podľa jeho zdrojov požiadal Klingberg o trejd.

Risk alebo hra na istotu?

Ak nemá švédsky bek záujem o predĺženie spolupráce s klubom z Texasu, dáva mu dobrú príležitosť čo-to z neho vyťažiť.

Keby sa ho podarilo vymeniť, neodišiel by zadarmo. Stars by si teda mohli zažiadať o zaujímavú protihodnotu, keďže Klingberg bude počas uzávierky prestupov jedným z najlákavejších hráčov.

Ide totiž o obrancu hrajúceho napravo, ktorý pokojne zvládne vyťaženie prvého páru. Navyše momentálne stojí iba 4 250 000 dolárov ročne, čo jeho cenu na trhu ešte dvíha.

Na druhej strane sú Stars stále adeptmi na postup do play-off, preto bude na nich, čo urobia. Šanca na prípadný úspech by sa po odchode Klingberga určite zmenšila.

Môžu zariskovať a dúfať, že Klingberg prehodnotí svoje rozhodnutie a zostane v Dallase.

V hokejovom zákulisí sa však šepká o veľkých peniazoch, na ktorých zrejme padajú všetky debaty o novom kontrakte.

Požiadavky Klingberga

Švéd údajne nemá problém zostať v Dallase, ale agentovi povedal, že by chcel zmluvu na osem rokov a zhruba osem miliónov dolárov ročne. Takú dostane skôr na trhu ako voľný hráč, než v momentálnom pôsobisku.

Podľa insidera Sportsnetu Jeffa Mareka by chcel z dohody vyťažiť dokopy 62-66 mil. dolárov. Ak by sa mu to podarilo, stal by sa druhým najlepšie plateným bekom tímu po Mirovi Heiskanenovi.

Je však nepravdepodobné, že by od Dallasu dostal tak vysokú zmluvu. Môžu za to jeho otázne výkony. Klesajúca výkonnosť je v prípade 29-ročného Švéda už trendom.

Analytici mu dali nálepku hráča, s ktorým v zostave riskujete prehry, no v kariére už ukázal potenciál, preto nie je vylúčené, že s niektorým klubom vyjedná požadovanú čiastku.

Ani sezóna 2021/22 nie je v jeho prípade úplne ideálna. V 25 dueloch má gól a 15 asistencií.

Klingbergovým odrazovým mostíkom sú ďalšie kontroverzné a podľa odborníkov prestrelené podpisy – hlavne kontrakty Setha Jonesa (Chicago Blackhawks) a Darnella Nursea (Edmonton Oilers).

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Požiadal o trejd? Dallas môže prísť o kľúčového obrancu