Za Anaheim už ani zápas. Brankár Ducks si mal vypýtať trejd ako kedysi legendárny Roy

John Gibson.
John Gibson. (Autor: Twitter / Anaheim Ducks)
Oh my Hockey|4. júl 2023 o 07:06

Agent informáciu vyvrátil.

ANAHEIM. Brankár John Gibson si mal údajne vypýtať výmenu z Anaheimu Ducks. Informuje o tom insider Frank Seravalli.

Podľa jeho informácií urobil na vedenie klubu veľký nátlak. Mal im povedať, že za "káčerov" už nenastúpi do žiadneho zápasu.

Ak sa tak naozaj stalo, situácia veľmi pripomína odchod Patricka Roya z Montrealu do Colorada v roku 1995. Legendárneho Kanaďana vtedy odmietli vystriedať, až kým neinkasoval deväť gólov. Potom prezidentovi Canadiens povedal, že to bol posledný zápas, ktorý kedy za Habs odchytal.

Gibsonova frustrácia je pochopiteľná. Dlho bol považovaný za jedného z najpodceňovanejších brankárov, ale vzhľadom na to, že chytá za podpriemernou defenzívou, stratil na reputácii.

V ročníku 2022/23, keď Ducks skončili s 58 bodmi úplne poslední, vyhral len 14 z 53 duelov. Priemerne púšťal 3,99 gólu na zápas pri 89,9-percentnej úspešnosti zákrokov. Išlo o najhoršie štatistiky v jeho kariére.

Prípadný trejd by mohla skomplikovať jeho zmluva. Do konca sezóny 2026/27 poberá 6,4 mil. dolárov a má v nej zahrnutú aj neúplnú klauzulu o nevymeniteľnosti, podľa ktorej si môže vybrať desať organizácií, kam ho klub nemôže poslať.

Brankárov agent Kurt Overhardt vydal vyhlásenie a vyjadril sa, že situácia nie je tak dramatická, ako ju opísal Seravalli. Obvinil ho zo šírenia neprávd.

"Môj klient nikdy nepovedal žiadnemu členovi vedenia Anaheim Ducks žiadne takéto vyhlásenie. John Gibson je poctený, že je členom Anaheim Ducks a je oddaný voči jeho fanúšikovskej základni aj komunite," dodal s tým, že Seravalli nikdy neoslovil jeho ani Gibsona, aby potvrdili alebo vyvrátili pravosť informácie.

Žiadosť o výmenu však z hráčovej strany zrejme naozaj prišla. Hovoril o tom aj iný insider, Elliotte Friedman. Podľa neho sú Ducks ochotní umožniť Gibsonovi odchod, ale nájsť kupca, ktorý ponúkne adekvátnu cenu, je náročné.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Za Anaheim už ani zápas. Brankár Ducks si mal vypýtať trejd ako kedysi legendárny Roy