Zvolen naplnil limit legionárov. Do klubu priviedol Kanaďana s takmer 500 zápasmi v AHL

Jimmy Oligny v drese Manitoba Moose s kapitánskym céčkom.
Jimmy Oligny v drese Manitoba Moose s kapitánskym céčkom. (Autor: X/American Hockey League)
TASR|13. sep 2024 o 16:38

Počas uplynulých troch ročníkov bol kapitán tímu Manitoba Moose.

ZVOLEN. Do kádra hokejistov HKM Zvolen pribudol 31-ročný kanadský obranca Jimmy Oligny. Po jeho angažovaní figuruje v tíme sedem legionárov, čím klub naplnil ich limit.

O angažovaní najnovšej akvizície informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Oligny doteraz počas profesionálnej kariéry pôsobil výlučne v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL.

V prestížnejšej AHL odohral počas 10 sezón celkovo 485 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 17 gólov a 80 asistencií. Počas uplynulých troch ročníkov bol kapitán tímu Manitoba Moose. V minulej sezóne však odohral iba osem zápasov.

"Zranil sa v novembri, ale od apríla je už v plnom tréningovom zaťažení a na prvom tréningu s ním boli tréneri veľmi spokojní. Ide o dynamického obrancu s kvalitnou rozohrávkou. Na svoju postavu je veľmi platný aj v osobných súbojoch. Od Jimmyho si okrem spoľahlivej hry sľubujeme aj to, že bude lídrom," uviedol skaut zvolenského klub Patrik Ryba.

V kádri HKM figurujú s iným než slovenským pasom aj český brankár Pavel Kantor, lotyšský obranca Kristofers Bindulis, Brit s kanadským pasom Nathanael Halbert, Američan Tyler Sheehy a Kanaďania Carter Robertson a Kyle Olson.

Klub v lete angažoval aj kanadského obrancu Colea Moberga, no nedávno stručne informoval o pozastavení zmluvy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen naplnil limit legionárov. Do klubu priviedol Kanaďana s takmer 500 zápasmi v AHL