Halák drží zaujímavý rekord NHL. Proti jednému tímu však ešte nevyhral

Jaroslav Halák zastavuje puk.
Jaroslav Halák zastavuje puk. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. apr 2023 o 06:57

V drese St. Louis kedysi žiaril.

NEW YORK. Keď New York Rangers čelili v noci zo štvrtka na piatok St. Louis Blues, v ich bráne stal Jaroslav Halák. Podal obstojný výkon, no nestačil na výhru za dva body.

"Jazdci" prehrali 2:3 po predĺžení. Slovenský brankár predviedol niekoľko dôležitých zákrokov, ale tento súper preňho naďalej zostáva zakliaty.

V drese "bluesmanov" kedysi hviezdil, no proti nim stále čaká na prvé víťazstvo. Proti St. Louis odchytal päť stretnutí, z toho dvakrát prehral po predĺžení. Má proti nim úspešnosť zákrokov na úrovni zhruba 86 percent.

VIDEO: Zostrih zo zápasu St. Louis Blues - New York Rangers

Fanúšikovia hodnotili Halákov výkon kladne. Sám brankár ukázal frustráciu po druhom góle, no aj ten padol po chybe obrany.

Jeden z fanúšikovských účtov na Twitteri s názvom "RangersMuse" si nedávno všimol zaujímavosť. Jaroslav Halák je rekordérom NHL v počte čistých kont medzi brankármi s menej ako 600 odchytanými zápasmi, ak rátame obdobie od 50. rokov, keď sa oficiálne začali počítať zákroky.

V tejto štatistike je o jednu nulu pred Tuukkom Raskom. Halák ich vychytal 53. Tretí je Ken Dryden (46).

Od podpisu v New Yorku sa mu podarilo vynulovať súpera raz - 20. marca proti Nashvillu, keď pochytal 22 striel. Odvtedy si pripísal jednu výhru a dve prehry po predĺžení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák drží zaujímavý rekord NHL. Proti jednému tímu však ešte nevyhral