Zmenil masku a začal vyhrávať. Čo stojí za Halákovým zmŕtvychvstaním?

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|2. feb 2023 o 17:00

Sezóna 2022/23 pripomína Halákovu kariéru ako takú.

NEW YORK. Raz si hore, raz si dole. Známe príslovie platí pre slovenského brankára Jaroslava Haláka dvojnásobne. A to nielen v tejto sezóne.

Jeho kariéra je ako rozbúrené more. Formuje ju vlna za vlnou. Raz ho fanúšikovia milujú, inokedy by si priali jeho výmenu.

Tridsaťsedemročný brankár aktuálne prežíva vynikajúce obdobie. No aj tomuto predchádzal ťažký štart, pre ktorý si od priaznivcov New Yorku Rangers vypočul svoje.

Nechytá síce veľa, no to ani nemusí. Klub od neho potrebuje predovšetkým spoľahlivosť. Tréneri si prajú a potrebujú, aby nadviazal na posledných päť výkonov.

Nekonzistentnosť je niečo, čo Haláka sprevádza počas celej kariéry. Dokáže sa v posledných sezónach aspoň sčasti zbaviť tejto nemilej povesti? Teraz má výbornú šancu.

Stena na maske

Na začiatku ročníka patril k sklamaniam. Z ôsmich zápasov prehral sedem a s 88,8-percentnou úspešnosťou zákrokov patril k najhorším.

Potom sa čosi zlomilo. Halák sa zo spoločnosti najhorších dostal akoby lúsknutím prsta medzi najlepších. Zaručili mu to päť víťazstiev za sebou i 93,8-percentná úspešnosť zákrokov, od 17. decembra najlepšia v NHL.

Niektorí za ráznou zmenou vidia symbolický dôvod. Halák dostal novú masku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zmenil masku a začal vyhrávať. Čo stojí za Halákovým zmŕtvychvstaním?