Halák vraj nechytí ani plážovú loptu. Brankári Rangers nenapĺňajú očakávania

Jaroslav Halák so zlomenou hokejkou.
Jaroslav Halák so zlomenou hokejkou. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|29. nov 2022 o 15:00

Na Jaroslavovi Halákovi sa už výrazne podpisuje vek.

NEW YORK. Minulý rok našla NHL nového brankárskeho kráľa. Nie je to tak dávno, čo bol neznámym nováčikom, no po výkonoch a sezóne, akú mal, už pozná meno Igor Šesťorkin každý.

Ligové štatistiky ovládol a nenašiel v nich konkurenta. Mal 93,5-percentnú úspešnosť zákrokov, vďaka čomu bol medzi pravidelne chytajúcimi brankármi prvý s náskokom jedného percenta.

O víťazovi Vezinovej trofeje neboli pochybnosti. Šesťorkin chytal dokonca tak, že si vyslúžil nomináciu na Hartovu trofej, azda najprestížnejšie individuálne ocenenie, udeľované najužitočnejšiemu hráčovi NHL.

Kým si Rangers, ktorí došli až do konferenčného finále, užívali, že nástupcu za Henrika Lundqvista nehľadali dlho, stále sa našli odborníci i fanúšikovia opatrne poukazujúci na to, že Šesťorkin nie je prevereným brankárom.

Pred ročníkom 2022/23 mal v NHL odchytaných dokopy 121 stretnutí, ak rátame aj boje v play off. A to bol hnací motor pochybností tých, čo radi zohľadňujú skúsenosti.

„Chytám nah**no“

Na konci novembra 2022 je Šesťorkin namrzený sám na seba. S 91,3-percentnou úspešnosťou zásahov je až pätnásty medzi brankármi s aspoň desiatimi odchytanými duelmi v prebiehajúcej sezóne. Pred ním sú mená ako Tristan Jarry, Karel Vejmelka či Logan Thompson.

Nezabránil ani posledným dvom prehrám. Najviac svoju frustráciu vyjadril v pondelok, keď Rangers podľahli Devils 3:5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák vraj nechytí ani plážovú loptu. Brankári Rangers nenapĺňajú očakávania