Bol prvým Európanom v histórii. Columbus prepustil generálneho manažéra

Generálny manažér Columbusu Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.
Generálny manažér Columbusu Blue Jackets Jarmo Kekäläinen. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|15. feb 2024 o 15:48

Osudným sa mu stali výsledky.

COLUMBUS. Vo funkcii vydržal takmer na deň presne 11 rokov. Po sérii zlých rozhodnutí a nevydarených krokov však Columbusu Blue Jackets došla trpezlivosť.

Vedenie klubu prepustilo generálneho manažéra Jarma Kekäläinena. Oficiálne to oznámili vo štvrtok.

Dočasne ho nahradí jeho nadriadený, prezident pre hokejové operácie John Davidson. Klub začne proces hľadania novej tváre na túto pozíciu.

"Je to jeden z najťažších dní v mojej kariére, pretože Jarmo je môj priateľ, človek, ktorého si veľmi vážim a ktorý tu počas svojho pôsobenia urobil veľa dobrého," povedal Davidson.

"Budúcnosť nášho klubu je síce svetlá, ale naše výkony neboli dostatočne dobré a je čas na zmenu, aby sme sa posunuli vpred." 

Päťdesiatsedemročný Kekäläinen sa preslávil ako prvý európsky generálny manažér v dejinách NHL.

Klub viedol necelých 12 sezón. Za ten čas sa Columbusu podarilo päťkrát postúpiť do play-off. V ročníku 2018/19 prišiel najväčší úspech v dejinách klubu, výhra série vo vyraďovacích bojoch.

Posledné tri sezóny však "modrokabátnici" vypadli pred bránami play-off a v tejto sezóne sú zatiaľ najhorším tímom vo Východnej konferencii. Kekäläinenovi navyše nevyšiel ťah s najatím trénera Mikea Babcocka pred sezónou a podľa insidera Franka Seravalliho už ani hráči nemajú chuť hrať pod súčasným vedením klubu.

"V mene vlastníkov by som chcel Jarmovi poďakovať za jeho prácu a odhodlanie počas uplynulých 11 rokov. On a Tiina, ako aj ich dcéry, sú výnimoční ľudia, ktorí budú vždy súčasťou rodiny Blue Jackets a ja im želám všetko najlepšie v ďalšej kapitole ich života," zaprial mu majoritný majiteľ klubu John P. McConnell.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol prvým Európanom v histórii. Columbus prepustil generálneho manažéra