Zlý štart Slovana si odniesol tréner. Pardavý v klube skončil

Ján Pardavý na striedačke Slovana Bratislava.
Ján Pardavý na striedačke Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|25. sep 2023 o 19:57 (aktualizované 25. sep 2023 o 21:09)

Vedenie klubu vydalo stanovisko.

BRATISLAVA. Ján Pardavý už nie je trénerom HC Slovan Bratislava. Klub s ním mal ukončiť spoluprácu po nepriaznivých výsledkoch v úvode sezóny Tipos extraligy.

Informoval o tom portál Sport24.sk. Oficiálne to potvrdil klub na svojom webe.

Vedenie klubu nie je spokojné so vstupom mužstva do novej sezóny.

Sklamaním sú nielen doterajšie výsledky, ale aj hra a výkony, ktorými sa tím prezentoval v jednotlivých zápasoch.

Slovan v prvých štyroch kolách vyhral iba na ľade nováčika z Humenného. Doma prehral jasne z Michalovcami (2:8) aj so Zvolenom (2:5) a v nedeľu aj v Spišskej Novej Vsi (1:5).

"Akcionárom klubu je jasné, že takýmto smerom sa celkový herný prejav mužstva nemôže ďalej uberať a zaoberajú sa viacerými návrhmi riešení, ako v čo možno najkratšom čase zastaviť aktuálnu športovú krízu mužstva a vrátiť ho na víťaznú vlnu.

Tieto riešenia si vyžadujú istý čas a sú súčasťou nadväzujúcich procesov, avšak klub pracuje na tom, aby športová verejnosť s nimi bola konkrétnejšie oboznámená v priebehu niekoľkých dní, pravdepodobne ešte do najbližšieho extraligového zápasu Slovana na ľade Nitry," uviedol klub popoludní vo vyhlásení.

Pardavý sa ujal funkcie minulý rok v lete, podpísal zmluvu na dva roky s opciou. Mužstvo viedol s Andrejom Podkonickým. Po sérii nepresvedčivých výkonov počas sezóny vo februári tohto roka sám ponúkol rezignáciu, čo však vedenie klubu odmietlo.

V základnej časti obsadil Slovan napokon druhé miesto tri body za Košicami. V play off však skončil už vo štvrťfinále, keď nestačil na Michalovce.

"Snažili sme sa spoločne v danej situácii nájsť riešenie, ktoré bude najlepšie pre klub a pre mužstvo. Niekedy veci jednoducho nevyjdú tak, ako si predstavujete, akokoľvek tomu dávate všetko.

Nechcel som, aby moja osoba bola prípadnou záťažou pri postupnom zlepšovaní sa mužstva. To nepochybne príde, o tom som presvedčený. Neodchádzam zatrpknutý, naopak, Slovanu som vďačný za príležitosť.

Verím, že mojím odchodom mužstvo dostane nový impulz, ktorý teraz veľmi potrebuje a v tabuľke bude už len stúpať nahor," povedal na margo ukončenia spolupráce Ján Pardavý.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zlý štart Slovana si odniesol tréner. Pardavý v klube skončil