Máme na to, aby sme niečo dokázali, vraví Demek smerom k juniorským MS

Jakub Demek počas zápasu kanadskej juniorskej ligy WHL.
Jakub Demek počas zápasu kanadskej juniorskej ligy WHL. (Zdroj: Twitter @EdmOilKings)
SITA|26. júl 2022 o 12:27

Košičan sa stal v minulej sezóne víťazom juniorskej súťaže WHL s tímom Edmonton Oil Kings.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Jakub Demek má za sebou úspešnú sezónu v zámorí a teraz sa pokúsi o čo najlepšie výkony na juniorských majstrovstvách sveta v kanadskom Edmontone.

Devätnásťročný reprezentant sa vracia do mesta, kde pôsobil v tíme Edmonton Oil Kings, s ktorým sa stal víťazom juniorskej súťaže WHL a zahral si o prestížny Memorial Cup.

Slovensko bude mať podľa neho na MS hráčov do 20 rokov v netradičnom augustovom termíne kvalitný výber.

"Jakub by mal byť naším prvým centrom. Má obrovskú kvalitu a hovoril som aj s ľuďmi z Vegas, ktorí boli prekvapení jeho výrazným progresom na severoamerických klziskách.

Má za sebou výbornú sezónu, je to veľká nádej a dobrá vizitka košického hokeja," povedal o Demekovi hlavný tréner slovenskej "dvadsiatky" Ivan Feneš, citoval ho oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Jeho zverenci absolvujú do piatka druhú časť prípravy na svetový šampionát, ktorý pre pandémiu ochorenia COVID-19 preložili z prelomu rokov 2021 a 2022.

Demek, ktorého vlani draftoval do zámorskej NHL klub Vegas Golden Knights, sa nepovažuje za najväčšiu hviezdu slovenského tímu.

"Všetci tu môžeme byť lídrami a v mužstve je veľa kvality. Tento tím má na to, aby niečo dosiahol. Máme veľkú kvalitu a môžu to byť pre nás veľmi dobré majstrovstvá sveta," myslí si košický rodák, ktorý nepovažuje augustový termín MS za problém:

"Je to niečo iné ako šampionát v decembri. Príprava musí byť iná, ale viacerí z nás zažili podobnú skúsenosť v osemnástke v rámci Hlinka Gretzky Cupu. Nie je to teda niečo úplne nové."

MS juniorov budú pozorne sledovať skauti klubov z NHL, ale Demek sa chce sústrediť na výkony slovenského mužstva.

"Vieme o tom, že tam bude veľa skautov a ide o veľmi sledované podujatie. Chceme sa ukázať, ale v prvom rade ideme reprezentovať Slovensko.

Nemôžeme hrať každý na svoje tričko, pretože v neúspešnom tíme nemôžu vyniknúť ani individuality. Ja som však presvedčený o tom, že budeme hrať tímovo. Poznáme sa už tri či štyri roky, tvoríme výbornú partiu a na ľade i mimo neho potiahneme za jeden povraz."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Máme na to, aby sme niečo dokázali, vraví Demek smerom k juniorským MS