Vraveli mu, že nemal byť jednotkou draftu. Vo štvrtej sezóne všetkým vytrel zrak

Jack Hughes.
Jack Hughes. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. máj 2023 o 07:32

Líder New Jersey hodnotí sezónu 2022/23 pozitívne.

NEWARK. Pred sezónou 2022/23, teda po troch rokoch v NHL, bolo jeho maximom 56 bodov. V prvom ročníku v lige ich dokonca nazbieral len 21 v 61 dueloch.

Jack Hughes si od neprajníkov vypočul veľa negatívnych komentárov na svoje výkony. Mimo iných aj také, že v roku 2019 nemal byť jednotkou draftu.

V poslednej základnej časti ale strelecky a bodovo explodoval. V 78 zápasoch strelil 43 gólov a dokopy zaznamenal 99 bodov. Cíti pocit satisfakcie.

"Myslím si, že som mal naozaj dobrý rok, dokázal som, že som dobrý hráč," povedal Hughes po vypadnutí v druhom kole play-off.

Na čo je hrdý najviac? "Možno trochu na góly. Neviem, či niekto čakal, že strelím 40 gólov aspoň raz v kariére, nieto ešte tri roky po tom, čo ma všetci označovali za najväčší draftový prepadák v histórii."

Po prelomovom roku je Hughes považovaný za jednu z najväčších hviezd medzi mladíkmi. Svoje bodové maximá by mal navyšovať, keďže okrem presnej streľby má talent aj na tvorenie šancí.

Sezónu hodnotí pozitívne z osobného i tímového hľadiska. Hoci Devils vypadli v druhom kole proti Caroline, vyhrali prvé kolo necelý rok potom, čo volili ako druhí na drafte.

"Výhra v siedmom zápase proti Rangers bola naozaj veľmi špeciálna," skonštatoval. "Veľmi sme chceli, preto sa nám ich podarilo poraziť. Vnímam to ako najlepší moment sezóny."

Americký útočník pridal k 99 bodom v základnej časti ďalších 11 (6+5) v 12 stretnutiach vo vyraďovacej fáze.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vraveli mu, že nemal byť jednotkou draftu. Vo štvrtej sezóne všetkým vytrel zrak