Mladý Rus mal byť hviezdou draftu. Pre zdravotné problémy vynechá viac ako rok

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2022 o 18:09

Podľa ruského novinára by problémom mala byť rakovina.

MOSKVA. Ruský hokejista Ivan Mirošničenko, ktorý by mal byť v tohtoročnom drafte NHL vybraný v prvom kole, má podľa informácií z Ruskej hokejovej federácie (RHF), vážne zdravotné problémy.

Môžu ho vyradiť z hry na viac ako jeden rok.

"Útočníkovi Ivanovi Mirošničenkovi diagnostikovali vážne zdravotné problémy. Momentálne sa lieči v Nemecku a je dosť možné, že vynechá celú budúcu sezónu. Veríme, že túto chorobu prekoná a vráti sa na ľad," uviedla RHF na sociálnych sieťach.

Podľa ruského novinára Alexeja Ševčenka zo Sport Expressu by tou vážnou chorobou u talentovaného útočníka mala byť rakovina. Podľa webu sport.cz by malo ísť o Hodgkinov lymfóm, teda zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín.

Rovnakou chorobou si v minulosti prešli aj niekdajšie hviezdy svetového hokeja Mario Lemieux a Saku Koivu, obaja ju dokázali zdolať.

Osemnásťročný ľavý krídelník Mirošničenko bol súčasťou ruského tímu, ktorý na minuloročnom svetovom šampionáte hráčov do 18 rokov skončil na druhom mieste.

Rovnako bol kapitánom ruského tímu na vlaňajšom Hlinka Gretzky Cupe v Piešťanoch a Břeclavi, ktorý vo finále zdolal Slovákov 7:2.

V aktuálnej sezóne nastupoval za HC Omské Krídla, ktorý je farmárskym tímom šampióna KHL Avangardu Omsk. Mirošničenkov nastúpil do 31 zápasov, v ktorých nazbieral 16 bodov. Avangard uviedol, že hráčovi hradí všetky liečebné náklady za pobyt na nemeckej klinike.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Mladý Rus mal byť hviezdou draftu. Pre zdravotné problémy vynechá viac ako rok