V Michalovciach zostáva ruský obranca, nováčik z Humenného podpísal známe meno

Ivan Glazkov v drese HK Dukla Ingema Michalovce.
Ivan Glazkov v drese HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
TASR|22. júl 2023 o 18:27

Rus pôvodne nefiguroval v menoslove hráčov pre budúcu sezónu.

MICHALOVCE. Ruský hokejový obranca Ivan Glazkov bude aj v sezóne 2023/2024 pôsobiť v HK Dukla Ingema Michalovce. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Glazkov pôvodne nefiguroval v menoslove hráčov pre budúcu sezónu, ktorý klub zverejnil začiatkom júna.

"Veríme, že Ivan bude pokračovať vo svojich výkonoch a svoju latku herného výkonu nastaví ešte vyššie a bude významnou súčasťou obranných radov pre nasledujúci ročník," povedal tréner Peter Kudelka pre klubovú stránku.

Tridsaťjedenročný obranca obliekal v ročníku 2021/2022 dres Prešova. V uplynulej sezóne prestúpil do Michaloviec a v základnej časti odohral 48 zápasov a zaznamenal 19 bodov (3+16), v play-off pridal dvanásť asistencií v 18 dueloch.

Slovenský útočník Jakub Linet bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v extralige. Po ukončení pôsobenia v majstrovskom tíme HC Košice sa dohodol na spolupráci s nováčikom najvyššej súťaže HC 19 Humenné. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre 32-ročného útočníka pôjde o piate pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V nej si už obliekal aj dresy materskej Žiliny, Michaloviec a Nových Zámkov.

Humenský klub postupne zverejňuje mená hráčov, s ktorými počíta do sezóny 2023/2024. V kádri ruského trénera Andreja Parfjonova sú aj jeho krajan Stanislav Galimov, obrancovia Miroslav Novota, Matej Jacko a Samuel Fereta a útočníci Filip Vrábeľ a Filip Vaško.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Michalovciach zostáva ruský obranca, nováčik z Humenného podpísal známe meno