Banská Bystrica prišla o skúseného kapitána. V klube strávil deväť rokov

Ivan Ďatelinka.
Ivan Ďatelinka. (Autor: HC 05 Banská Bystrica / Maroš Burik)
TASR|14. júl 2024 o 19:35

Celkovo má v extralige odohraných viac ako tisíc zápasov.

BANSKÁ BYSTRICA. Slovenský obranca Ivan Ďatelinka nebude v nasledujúcej sezóne hrať za HC MONACObet Banská Bystrica.

Štyridsaťjedenročný skúsený obranca a dlhoročný kapitán tímu bol jedným z lídrov pri zisku troch majstrovských titulov klubu. V najvyššej slovenskej súťaži odohral počas osemnástich sezón viac ako 1000 zápasov.

Ďatelinka prišiel do klubu pred striebornou sezónou 2015/2016, ktorá bola z hľadiska kanadských bodov jeho najvydarenejšia (11+13).

Za Banskú Bystricu odohral deväť sezón, z toho uplynulých päť ako kapitán, pričom céčko nosil v 285 extraligových stretnutiach.

Celkovo nastúpil v 526 dueloch v rámci slovenskej extraligy, Ligy majstrov a Kaufland Cupu. Pripísal si v nich 141 bodov za 53 gólov a 88 asistencií. Medzi obrancami je lídrom v klubovej štatistike bodov a gólov a druhý v asistenciách.

Okrem troch titulov s Banskou Bystricou sa tešil raz aj so Slovanom (2011/12).

"Chcem všetkým poďakovať, rodine, klubu, trénerom aj spoluhráčom, za viac ako polovicu kariéry, ktorú som strávil v Banskej Bystrici. V neposlednom rade ďakujem fanúšikom za úžasnú podporu počas tých dlhých rokov.

Zažili sme spolu pekné aj ťažké chvíle, a samozrejme, všetci budeme spomínať najmä na tri majstrovské tituly. Som hrdý, že som mohol byť toho súčasťou,“ uviedol Ďatelinka pre oficiálnu stránku klubu.

Generálny manažér Ľuboš Pisár verí, že sa Ďatelinka v budúcnosti vráti do klubu v novej pozícii.

“Museli sme si priznať, v čom nás top tímy v našej lige prevyšovali, a pokúsiť sa k nim postupne priblížiť. Čas sa nedá zastaviť pre nikoho, a to platí aj v Ivanovom prípade.

Od prvého dňa môjho pôsobenia v organizácii a po mojom prvom kontakte s Ivanom mi bolo jasné, že on je zosobnením toho, o čom bola táto organizácia, keď vyhrávala tituly. Je príkladom lojálnosti, stability, líderstva a profesionality.

Chcel by som osobne a aj profesionálne poďakovať Ivanovi za jeho oddanosť, nasadenie, líderstvo a vôľu vyhrávať. Prajem jemu aj jeho rodine šťastné rozhodnutia, akokoľvek sa Ivan rozhodne."

Ďatelinkovi poďakoval za celé vedenie klubu aj akcionár Tomáš Boľoš: "Ivan sa stal ikonou nášho klubu, vždy ukázal, že je bojovník a veľký srdciar, za čo mu patrí naša pocta a vďaka.

Ukázal veľkú oddanosť, profesionálnosť, ale aj ľudský prístup na ľade aj mimo neho, kedy počas deviatich sezón reprezentoval nielen náš klub, ale aj mesto."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banská Bystrica prišla o skúseného kapitána. V klube strávil deväť rokov