Kontinentálny pohár nebude v Nitre. Hokejový turnaj vyvrcholí vo Francúzsku

Hokejisti HK Nitra.
Hokejisti HK Nitra. (Autor: SITA - Martin Havran)
Sportnet, TASR, SITA|3. dec 2022 o 11:25

Finále Kontinentálneho pohára sa bude hrať v Angers.

ANGERS. Finále Kontinentálneho pohára Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), ktoré je na programe od 13. do 15. januára 2023, sa napokon uskutoční vo francúzskom meste Angers. Záujem o hostenie finálového turnaja mala aj Nitra.

Na 25. ročníku európskeho turnaja sa okrem francúzskeho Ducs d'Angers predstaví aj slovenský zástupca HK Nitra, šampión britskej hokejovej ligy Cardiff Devils i minuloročný víťaz talianskej súťaže Asiago. Všetky štyri tímy sa kvalifikovali do finále po úspešnom odohraní tretích kôl turnaja.

Všetky kluby sa rovnako uchádzali o usporiadanie záverečnej časti pohára, pričom v tejto sezóne už hostili jednu zo skupín predkola.

IIHF vybralo Angers na základe vyhovujúceho dopravného aspektu či vďaka veľkej kapacite pre ubytovanie klubov i fanúšikov.

Podujatie sa odohrá v novej aréne Angers IceParc, informoval oficiálny web IIHF: "Napokon sa uskutoční v hale s kapacitou pre 3500 fanúšikov, ktorú otvorili pred troma rokmi. V jari hostila turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien, domáce Francúzky si v nej vybojovali postup medzi svetovú elitu."

Víťaz Kontinentálneho pohára možno získa právo štartu v nasledujúcej edícii Ligy majstrov, v ktorej si už hokejisti Nitry v minulosti zahrali. Viackrát však zdôraznili, že vystúpenia v tejto súťaži boli pre nich stratové.

Klubovú súťaž pod hlavičkou Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v minulosti ovládlo viacero slovenských klubov. V premiérovej edícii sa z prvenstva tešili Košičania, po nich aj Slovan Bratislava, Zvolen a Martin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Kontinentálny pohár nebude v Nitre. Hokejový turnaj vyvrcholí vo Francúzsku