Poprad viedol po prvej tretine už 5:0, Košičanom uštedril prvú prehru v sezóne

Radosť hokejistov HK Poprad.
Radosť hokejistov HK Poprad. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|22. sep 2023 o 20:34 (aktualizované 22. sep 2023 o 22:34)

Košice striedali brankára už v 14. minúte.

Tipos extraliga - 3. kolo

Poprad - Košice 7:2 (5:0, 1:0, 1:2)

Góly: 2. Záborský (Brejčák, Coulter), 7. Kukuča (Svitana, Beaudoin), 9. Kotvan (Drgoň), 14. Jendek (Šotek, Mlynarovič), 16. Jendek (Šotek, Bekter), 27. Suchý (Urbánek, Kundrik), 47. Suchý (Urbánek, Kundrik) - 44. Pollock (Fejes, Jääskeläinen), 51. Rogoň (Krivošík)

Rozhodovali: Hronský, Rojík - Durmis, Gegáň. Vylúčení: 9:4 na 2 min, navyše: Mlynarovič 5 min za hrubosť, Šimun 5+DKZ za bitku a Deyl 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2474

Poprad: Vay - Betker, McFadden, Drgoň, Brejčák, Turan, Kotvan, Česánek, Brincko - Svitana, Beaudoin, Kukuča - Gerlach, Coulter, Záborský - Jendek, Mlynarovič, Šotek - Urbánek, Suchý, Kundrik

Košice: Janus - Olsson, Breton, Ferenc, Zech, Šedivý, Deyl, Hudec - Bartánus, Pollock, Fejes - Krivošík, Zigo, Lunter - Jääskeläinen, Berger, Lamper - Jokeľ, Šimun, Rogoň

POPRAD. Hokejisti Popradu deklasovali v 3. kole Tipos extraligy lídra tabuľky z Košíc 7:2.

Domáci vykročili za presvedčivým víťazstvom už v 1. tretine, ktorú vyhrali 5:0. Úradujúci majster utrpel v tejto sezóne prvú prehru.

V drese Popradu zaznamenalo minimálne bod až 15 hráčov.

"Kamzíci" tak nadviazali na triumf z finále Tatranského pohára, vtedy zdolali Košice 4:2. Domáci sa dostali v tabuľke na 4. miesto, "oceliarom" patrí 5. priečka.

Popradčania rozhodli o výsledku už počas prvých 15 minút, keď strelili pät gólov. Postupne sa presadili Tomáš Záborský, Andrej Kukuča, v presilovej hre Oldrich Kotvan a dva presné zásahy si pripísal Dominik Jendek.

V prostrednej časti skóroval Markus Suchý.

Hostia v tretej tretine skorigovali vďaka Brettovi Pollockovi a Patrikovi Rogoňovi, no to bolo z ich strany všetko. Za domácich si pripísal svoj druhý gól v zápase Suchý.

Hlasy po zápase

Aleš Totter, tréner Popradu: "Držali sme sa nášho plánu a všetci hráči predviedli skvelý výkon. Dokráčali sme k víťazstvu. Niekedy príde zápas, keď Vám všetko vychádza a to bolo práve dnes. Bola to výboná reakcia od mužstva po stretnutí v Trenčíne, kde sme nemohli niektoré veci ovplyvniť a všetko bolo zle. Ak chceme byť víťazný tím, nemôžeme stratiť žiadne pochybnosti o sebe. Priemené mužstvá rozmýšľajú, prečo sa to deje a robia chyby. Víťazné si povedia po prehre, že to bol zápas, ktorý na každého príde, teraz to tak mali Košice."

Dan Ceman, tréner Košíc: "Dnes nebolo z našej strany nič dobré. Neboli sme pripravení na začiatok a veľmi rýchlo sme prehrávali 0:5. V prvých dvoch domácich dueloch sme boli aktívni, lietali sme po ľade. Duel v Poprade sme nezvládli, mali sme problémy v súbojoch, všade sme boli neskoro. Neboli sme pripravení, čo je to moja chyba, kedže som tréner a nesiem za to zodpovednosť. Pre nás to je dobrá lekcia a ak nebudeme pracovať, nemôžeme uspieť. Pozrieme si video. Musíme byť však lepší ak chceme vyhrať akýkoľvek zápas v lige. V nedeľu máme ďalší duel. Musím však pogratulovať Popradu, hrali od začiatku skvelo."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad viedol po prvej tretine už 5:0, Košičanom uštedril prvú prehru v sezóne