Mal platiť, nebola tam vysoká hokejka, vraví Podkonický o neuznanom góle

Andrej Podkonický na lavičke HC Slovan Bratislava.
Andrej Podkonický na lavičke HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
SITA|2. sep 2022 o 14:35

Slovena doma nestačil v Lige majstrov na Tampere.

BRATISLAVA. Hráčom Slovana Bratislava nevyšiel vstup do tohtosezónnej edície hokejovej Ligy majstrov.

"Belasí" v domácom prostredí podľahli fínskej Tappare Tampere 2:5 a v tejto súťaži zostávajú bez bodu, keďže vlani v šiestich dueloch skupinovej časti zaznamenali šesť prehier v riadnom hracom čase.

Zverenci trénera Andreja Podkonického na domácom ľade prehrávali v súboji C-skupiny už 0:4, no podarilo sa im skorigovať na rozdiel dvoch gólov zásluhou zásahov Samuela Takáča a Williama Rapuzziho. Posledné slovo však mali Fíni a poistili si zisk troch bodov.

"Začali sme dobre, prvý gól bol pre nás veľmi dôležitý. Vedeli sme, že domácich budú vpred hnať fanúšikovia. Ak by skórovali, dostali by sa na koňa.

Po dobrom úvode sme mali aj výbornú druhú tretinu a viedli sme 4:0. Mali sme aj šťastie, že sme súpera udržali, aj keď mal tlak. Náš brankár však previedol pri prečísleniach dobré zákroky," zhodnotil vo videu na webe súťaže hosťujúci kouč Jussi Tapola.

Domáceho kormidelníka Podkonického prehra nepotešila, no uvedomoval si, že jeho zverenci hrali proti neúspešnému finalistovi LM z minulej sezóny.

"Mali sme pred sebou veľmi ťažkého súpera, kvalitného. Ukázal dnes svoju silu. Prvá tretina bola vyrovnaná, no my sme si veľa šancí nevytvorili. Súper bol silný na puku v našom pásme, tam sme mali problém počas celého duelu," zhodnotil štvrtkové vystúpenie Podkonický.

"Rozhodla druhá tretina, v ktorej sme dostali gól v oslabení o dvoch hráčov, tam sme trochu prestali hrať, boli sme pomalší u nás v pásme a slabší na puku, nevedeli sme sa dostať z našej tretiny. Pochvala za tretiu tretinu, kde sme dali prvý gól a od toho momentu sme si vytvorili tlak. Dokázali sme sami sebe, že s nimi môžeme hrať."

Dva góly Slovana prišli v úvode tretej tretiny, pričom puk sa domácim podarilo dopraviť do bránky súpera aj tretíkrát, no arbitri tento presný zásah neuznali.

"Myslím si, že za stavu 2:4 mal gól platiť, nebola to vysoká hokejka. Možno by to bolo inak, prišla presilovka a dostali sme piaty gól," poznamenal Podkonický.

Už v sobotu 3. septembra absolvuje Slovan ďalší domáci duel Ligy majstrov, hostiť bude nemecký tím Red Bull Mníchov.

Ten vo štvrtok zvíťazil na ľade švajčiarskeho klubu Rapperswil-Jona Lakers 4:1. Počas nasledujúceho týždňa odohrajú "belasí" súboje vo Fínsku (8.9.) a Nemecku (10.9.).

Skupinovú časť uzavrú Bratislavčania v októbri duelmi proti švajčiarskemu súperovi (5.10. doma, 11.10. vonku).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Mal platiť, nebola tam vysoká hokejka, vraví Podkonický o neuznanom góle