Doma vyhrali 8:1, vonku prehrali. Porovnanie? Niekedy to padne aj z bufetu

Hokejistom Nových Zámkov príde reprezentačná prestávka vhod.
Hokejistom Nových Zámkov príde reprezentačná prestávka vhod. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|7. nov 2021 o 23:30

V Prešove na seba narazili tímy v úplne odlišnom rozpoložení.

PREŠOV. „Veslujeme a stále sme na mieste,“ vravel v polovici októbra po prehre so Slovanom Bratislava tréner prešovských hokejistov Ernest Bokroš. Jeho mužstvo bolo v extralige posledné, na konte malo len šesť bodov.

Odvtedy ubehli tri týždne a Prešov sa vzchopil. Vyhral päť zápasov v rade, z pätnástich možných získal štrnásť bodov. Žiaden iný tím v lige nemá momentálne lepšiu bilanciu.

V nedeľu si Prešovčania v gólovej prestrelke poradili s Novými Zámkami 6:3.

„Naša hra i sebavedomie hráčov sa zlepšili, ale stále robíme strašne veľa chýb. Musíme ich odstraňovať,“ povedal Bokroš pre Sportnet.

Recept? Tvrdá práca a chcenie

Bokroš sa s odstupom času vrátil k svojim slovám o veslovaní. „Ak hráte dobre a nebodujete, vaša práca vyjde nazmar. Som rád, že sme už začali aj bodovať,“ tvrdil.

V zápase proti Novým Zámkom zaznamenali Prešovčania prvý šesťgólový zápis v prebiehajúcej sezóne. Doposiaľ bolo ich streleckým maximom päť gólov v jednom zápase. Vyhrali všetky tri tretiny, dokonca so zhodným skóre - 2:1.

„Boli sme efektívni. Dali sme góly, ktoré sme potrebovali, a našli si cestičku k víťazstvu. Momentálne nám to tam padá,“ spokojne konštatoval prešovský kapitán Marek Zagrapan.

Po nevydarenom úvode sezóny zmenili podľa neho Prešovčania viacero vecí.

„Nedá sa povedať, že by sme v porovnaní so súpermi boli výrazne lepší, ale tvrdá práca a chcenie nám prináša úspech. Verím, že nepoľavíme a naopak, budeme pracovať ešte tvrdšie,“ vyhlásil Zagrapan.

Prešovský kapitán Marek Zagrapan sa raduje z gólu do siete Nových Zámkov.
Prešovský kapitán Marek Zagrapan sa raduje z gólu do siete Nových Zámkov. (Autor: Peter Jesenský)

Chytili sa, ale márne doťahovali

Hokejisti Nových Zámkov sa nachádzajú v odlišnom rozpoložení. Na východe Slovenska od úvodnej tretiny márne doťahovali náskok súpera.

Keď sa už-už zdalo, že sú späť v zápase, inkasovali lacné góly. Čisté svedomie nemohol pri niektorých z nich mať ani brankár Lackovič.

„V úvode nás súper prevýšil. Potom sme sa zdvihli, boli lepším tímom, ale niekoľko chýb nás pripravilo o možnosť pomýšľať na víťazstvo. Bol to výborný zápas, oceňujem snahu oboch tímov,“ hodnotil tréner Nových Zámkov Gergely Majoross.

Prvý vzájomný zápas vyhrali Novozámčania doma drvivo 8:1. O góly nebola núdza ani tentoraz, ale výsledok bol diametrálne odlišný. 

„Niekedy vám to padne aj z bufetu. Nám vtedy zápas vyšiel, Prešovu nie. Dnes to bolo iné. Myslím si, že súper nemal až tak navrch ako predtým my, ale rozhodli góly,“ vravel novozámocký kapitán Andrej Hatala.

„V priebehu zápasu sme sa chytili, ale stále sme len doťahovali. To sa potom hrá ťažko,“ povzdychol si Hatala.

Prešov hrá aj počas pauzy

Nové Zámky vyhrali z posledných ôsmich duelov Tipos extraligy jediný. Inkasovali najviac gólov zo všetkých tímov - 56. Reprezentačná pauza prichádza z ich pohľadu v správnom čase.

„Myslím si, že veľa vecí robíme dobre, ale zrážajú nás niektoré chyby. Máme veľa mladých hráčov, pre ktorých je to premiérová sezóna v extralige. Verím, že po prestávke to bude z našej strany lepšie,“ podotkol Majoross.

Prešovským hokejistom sa momentálne darí.
Prešovským hokejistom sa momentálne darí. (Autor: Peter Jesenský)

„Potrebujeme kvalitne zregenerovať a zlepšiť veci v defenzíve i ofenzíve. Oddych nám padne vhod,“ súhlasil Hatala.

Prešovčania zostanú v zápasovom rytme aj v nasledujúcom týždni. V utorok ich čaká dohrávka proti Spišskej Novej Vsi, vo štvrtok vyzvú v semifinále Slovenského pohára Zvolen. 

„Program máme náročný. V priebehu siedmich dni odohráme štyri zápasy, ale chlapcov sme na to pripravovali. Mentálna stránka nášho tímu je momentálne dobrá, v takom prípade sa záťaž zvláda lepšie,“ poznamenal Bokroš.

Rozsah zranenia jednej z najnovších prešovských posíl, skúseného maďarského reprezentanta Jánosa Vasa, krátko po stretnutí ešte odhadnúť nevedel. Podľa jeho slov išlo o podozrenie na poranenie menisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Doma vyhrali 8:1, vonku prehrali. Porovnanie? Niekedy to padne aj z bufetu