Kašík spasil Nitru a perlil. Cesta do Humenného mu pripomenula Juhosláviu a starú Škodu

Libor Kašík v zápase HC 19 Humenné - HK Nitra.
Libor Kašík v zápase HC 19 Humenné - HK Nitra. (Autor: Facebook / HC 19 Humenné)
Šimon Čop|8. okt 2023 o 22:30

Strojcom prvého trojbodového víťazstva Nitry bol aj trojgólový Samuel Buček.

HUMENNÉ. Hoci šlo o súboj predposledného s posledným, hokej nesklamal. Emócie, góly, zákroky - zápas medzi Humenným a Nitrou, špeciálne jeho koniec, mal všetko. 

Nitrania si z ďalekého východu vezú tri body. Ide o ich prvú výhru v riadnom hracom čase v prebiehajúcej sezóne. S piatimi bodmi sa dotiahli na Humenné a keďže majú lepší vzájomný zápas, aj ho vystriedali na 11. pozícii. 

Paradoxne to boli práve Humenčania, ktorí mali viac striel, šancí aj puku na hokejkách. Bojovali do posledných sekúnd, ale Nitrania tesný náskok nepustili. 

Hostia vyhrali 4:2. Hlavným strojcom víťazstva bol trojgólový Samuel Buček, ku ktorému sa gólom pridal Lacka. Za “levov” skórovali Diakov a Pereskokov.

Ticho na tribúnach 

Na konci zápasu, keď Humenčania zvierali súpera a brankár Kašík zubami-nechtami držal vedenie Nitry, hala burácala. Vášniví fanúšikovia svojich favoritov povzbudzovali, ako to v Humennom na hokeji býva. 

Na začiatku stretnutia však vládlo v hale až nepríjemne ticho. Po prvej tretine začali s pokrikmi spontánne ľudia, ale humenský fanklub sa pridal až na posledných 10 minút. 

Nad sedadlami fanklubu bol od druhej tretiny nalepený transparent so slovami: “Bezpečnosť fans na prvom mieste!” 

Malo ísť o formu protestu. Dávid Šoltés, ktorý hral po vyliečení sa zo zranenia prvý zápas, verí, že sa spor urovná, nech je jeho dôvod akýkoľvek. 

“Je to otázka na kompetentných ľudí, prečo dnes nefandili ako inokedy. Ale určite ich potrebujeme, fanúšikovia sú pre nás šiesty hráč. Budeme radi, keď sa to vráti do normálu,” povedal o situácii v hľadisku.

Humenčania sa musia lepšie modliť 

Humenčania prehrali 2:4, ale na strely súpera prevalcovali pomerom 38:19. Gól visel vo vzduchu veľakrát, ale domácich zrádzala smola a zastavoval vynikajúci Kašík. 

“Ťažko sa to hodnotí. Neodohrali sme vôbec zlé stretnutie. Góly, čo padajú do našej bránky... To je neuveriteľné. Od plexiskla a tak ďalej,” hodnotil stretnutie asistent trénera Humenného Ivan Boržík a narážal na druhý gól Nitranov, ktorý padol po nešťastnom odraze.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kašík spasil Nitru a perlil. Cesta do Humenného mu pripomenula Juhosláviu a starú Škodu