Pre zranenie vynechal dve sezóny. Návrat kapitána Colorada sa blíži

Gabriel Landeskog dvíha nad hlavu Stanley Cup.
Gabriel Landeskog dvíha nad hlavu Stanley Cup. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. aug 2024 o 11:55

Po poslednom zápase držal nad hlavou Stanleyho pohár.

BRATISLAVA. Švédsky hokejista Gabriel Landeskog, ktorý sa zotavuje po dlhodobom zranení kolena, zrejme ešte nestihne štart novej sezóny NHL.

Podľa trénera Colorada Jareda Bednara sa však jeho návrat do zostavy blíži a kapitán Avalanche by sa v nej mohol objaviť niekedy v úvode základnej časti.

Tridsaťjedenročný útočník vynechal pre zranenie uplynulé dve sezóny. Naposledy hral 16. júna 2022 v šiestom zápase finále play-off proti Tampe Bay (2:1), po ktorom hráči Colorada oslavovali zisk Stanleyho pohára.

"Snaží sa o návrat okolo začiatku ročníka. Ak všetko pôjde podľa plánu, bude to pre nás obrovská vzpruha. Túžime, aby bol späť, sme nadšení, že sa jeho návrat blíži, veď nehral za nás dva roky," povedal Bednar podľa nhl.com.

Podľa kouča Avalanche nie je stanovený žiadny konkrétny termín návratu, no Landeskog už počas leta viackrát korčuľoval a pripravoval sa na ľade.

Švédsky krídelník má za sebou sériu chirurgických zákrokov.

Zoznam zranení Gabriela Landeskoga

  • leto 2020 - operácia štvorhlavého stehenného svalu
  • marec a október 2022 - operácie kolena
  • máj 2023 - operácia náhrady chrupavky v kolene

Jeho stav sa postupne zlepšoval, už v závere minulej sezóny trénoval na ľade a Bednar nevylúčil jeho návrat v play-off. Landeskog však nakoniec do hry nezasiahol, aj preto, že Colorado vypadlo už v 2. kole s Dallasom.

"Je to už dlhý čas, takže nie je dôvod sa ponáhľať. Najdôležitejšie je, aby sa cítil komfortne. Sme plní optimizmu, že sa bude môcť vrátiť," dodal Bednar.

Gabriel Landeskog v súboji s českým útočníkom Dominikom Kubalíkom.
Gabriel Landeskog v súboji s českým útočníkom Dominikom Kubalíkom. (Autor: TASR/AP)

Landeskog, dvojka draftu z roku 2011, má za sebou 738 zápasov základnej časti NHL, v ktorých si pripísal 571 bodov za 248 gólov a 323 asistencií. V 69 dueloch play off pridal 67 bodov (27+40).

Bednar nebude mať na štarte ročníka k dispozícii ani ruského útočníka Valerija Ničuškina, ktorého by mali z asistenčného programu NHL a NHLPA prepustiť až v novembri.

Otáznik visí nad Fínom Artturim Lehkonenom, ktorý v lete absolvoval operáciu ramena. Začiatok sezóny by mal naopak stihnúť ďalší krídelník Logan O'Connor, ktorý sa zotavuje po zákroku v oblasti bedrového kĺbu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pre zranenie vynechal dve sezóny. Návrat kapitána Colorada sa blíži