Formát extraligy aj SHL ostáva rovnaký. Postupovať aj zostupovať sa bude naďalej priamo

Momentka zo štvrtého zápasu finále play-off Tipos extraligy HK Nitra - HK Spišská Nová Ves
Momentka zo štvrtého zápasu finále play-off Tipos extraligy HK Nitra - HK Spišská Nová Ves (Autor: SITA)
TASR|30. máj 2024 o 14:06

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodol, že dve najvyššie súťaže budú mať rovnaký formát ako v predchádzajúcej sezóne.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom stredajšom zasadnutí vo Zvolene rozhodol, že dve najvyššie súťaže budú mať rovnaký formát ako v predchádzajúcej sezóne.

Zároveň schválil zriadenie licenčnej komisie a odobril nového člena Komisie mládeže SZĽH.

Pred začatím zasadnutia Výkonného výboru sa jeho členovia zúčastnili na diskusii zástupcov extraligových klubov a klubov Slovenskej hokejovej ligy o modeli súťaže a forme postupu a zostupu medzi jednotlivými ligami.

Keďže k jednoznačnému konsenzu nedošlo, Výkonný výbor SZĽH ponechal v platnosti aktuálny model priameho postupu a zostupu.

"Prioritou pre Výkonný výbor SZĽH je stále dohoda medzi extraligovými klubmi a klubmi SHL.

Do budúcna sme otvorení ďalšej diskusii v tomto smere. V aktuálnom olympijskom cykle zatiaľ zostáva v platností priamy postup a zostup, takže kluby sa podľa toho môžu dopredu pripraviť,“ povedal generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo podľa hockeyslovakia.sk.

Výkonný výbor zároveň schválil nového člena Komisie mládeže SZĽH, ktorým sa stal Boris Majeský z klubu HO HAMIKOVO O.Z Hamuliakovo, a tiež schválil zriadenie Licenčnej komisie profesionálneho hokeja, ktorá bude poradným orgánom Výkonného výboru pri posudzovaní splnenia ekonomických podmienok pre štart v súťažiach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Formát extraligy aj SHL ostáva rovnaký. Postupovať aj zostupovať sa bude naďalej priamo