V predĺžení sú neporaziteľní. Florida búšila, no Rangers vyhrali

Hokejisti New Yorku Rangers
Hokejisti New Yorku Rangers (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. máj 2024 o 07:00

Strelcom víťazného gólu bol Wennberg.

NHL - finále Východnej konferencie - 3. zápas

Florida Panthers - New York Rangers 4:5pp (2:2, 0:2, 2:0 - 0:1)

Góly: 3. Reinhart (Barkov, M. Tkachuk), 15. Reinhart (Verhaeghe), 46. Barkov (Verhaeghe, Mikkola), 47. Forsling (Verhaeghe, Mikkola) – 8. Lafrenière (Trocheck, Trouba), 8. Goodrow (Schneider, Cuylle), 36. Lafrenière (K. Miller), 39. Goodrow (Trocheck, R. Lindgren), 66. Wennberg (R. Lindgren, Kakko)

Brankári: Bobrovskij 18/23 - Šesťorkin 33/37

/stav série: 1:2/

NEW YORK. Dominancia neznamená vždy víťazstvo. Svoje by o tom po nedeľňajšej noci vedeli rozprávať hokejisti Floridy Panthers.

Na strely na bránku vyhrali nad New Yorkom Rangers 37:23. Ďalších 29 vyslaných striel netrafilo bránku. Na brankára Igora Šesťorkina spustili hotový ofenzívny uragán.

Po treťom zápase však vo finále konferencie vedú New York Rangers. Zdolali "panterov" 5:4 po predĺžení.

Po prvej tretine bol stav vyrovnaný 2:2, no po tej druhej sa zdalo, že by si "jazdci" mohli dôjsť za víťazstvom v riadnom hracom čase. Vedenie 4:2 však stratili, keď súper vyrovnal zásluhou Barkova a Forslinga. Nasledovalo predĺženie, v ktorom rozhodol Wennberg.

"Prehrať taký tesný zápas je vždy frustrujúce. Dokonca sa dá povedať, že sme dominovali, no zároveň je pravda, že strieľali góly po našich chybách, takže sa stále je v čom zlepšovať," uviedol po zápase center Floridy Sam Reinhart.

Rangers sú v tohtoročnom play-off v predĺžení zatiaľ nezdolaní. Toto bola už ich štvrtá výhra v predĺženom čase.

"Nájsť si cestu k výhre je v play-off to najdôležitejšie. Nezáleží, či to je v predĺžení, v riadnom hracom čase alebo inak - skrátka robíte všetko preto, aby ste vyhrali," povedal ich útočník Vincent Trocheck.

Ďalší zápas sa odohrá v noci z utorka na stredu na ľade Floridy.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V predĺžení sú neporaziteľní. Florida búšila, no Rangers vyhrali