Mešár debut v NHL túto sezónu nezažije, skonštatoval zámorský web. Tréner ho však má na očiach

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Twitter / Montreal Canadiens)
SITA|26. sep 2024 o 11:31

Slovenský hokejista v uplynulých dvoch sezónach hrával v juniorskej OHL.

BRATISLAVA. Tréner hokejistov tímu zámorskej NHL Montreal Canadiens Martin St. Louis je spokojný s vývojom slovenského útočníka Filipa Mešára, ktorého si „Habs“ vybrali v predvlaňajšom drafte.

Dvadsaťročný talent si počína lepšie, ako v klube očakávali, no to ešte neznamená, že bude nastupovať v zápasoch NHL.

Mešár v uplynulých dvoch sezónach hrával v juniorskej OHL za Kitchener Rangers, v ktorého drese si v 116 dueloch pripísal na konto 38 gólov a 85 asistencií.

Dovedna trikrát nastúpil za farmársky tím Montrealu, Laval Rocket v AHL, kde sa do štatistík zapísal jednou asistenciou.

V tejto sezóne by však mal dostávať väčší priestor práve v Lavale, aby si lepšie zvykol na severoamerický „mužský“ hokej.

Mešár bol v príprave na novú sezónu 2024/2025 súčasťou dvoch skupín Montrealu Canadiens a keďže v klube s ním boli spokojní, zaradili ho i do tretieho kempu.

Ako uvádza web awinninghabit.com, práve hráči zo skupiny číslo tri sú predurčení k tomu, aby počas sezóny hrávali za Laval v AHL.

Mešár sa tejto šance rozhodne nezľakol a v utorok večer odohral za Montreal výborný prípravný zápas proti New Jersey (3:0). Mal päť striel na bránku a nastrelil aj žŕdku.

"Veľmi som sa tešil na tento zápas. Je pre mňa špeciálne hrať v Jurom Slafkovským v jednom tíme a ešte aj proti Šimonovi Nemcovi, s ktorým som trávil celé leto a spolu sme trénovali.

V zápase som sa cítil dobre. Mal som aj šesť striel a trafil aj žŕdku. Myslím si, že to bolo dobré," uviedol Filip Mešár pre TV JOJ.

V Montreale sú nadšení z toho, že Mešár zatiaľ prekonáva očakávania, ale chcú od neho, aby ďalej napredoval.

Lepšie si zvykol na tempo a fyzickosť severoamerického hokeja a popracoval na taktických veciach ako dôslednosť a hra v obrannom pásme.

„Mešár v tejto sezóne nezažije debut v NHL, pokiaľ sa výrazne nerozbehne v Lavale alebo ak Montreal nebude mať veľa zranených hráčov.

Tréner St. Louis ho však má do budúcna na očiach,“ skonštatoval spomenutý zámorský web.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mešár debut v NHL túto sezónu nezažije, skonštatoval zámorský web. Tréner ho však má na očiach