Špekulácie o Mešárovom trejde sú vymyslené. Kačicu kanadského bulváru rozšírili Slováci

Filip Mešár v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Filip Mešár v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Oh my Hockey|18. júl 2024 o 08:21

Ani hráč nevie, že by sa o niečom takom uvažovalo.

MONTREAL. Filip Mešár sa dostal do nemilosti Montrealu Canadiens. Sťažoval sa na spoluhráčov v juniorke a idú ho vymeniť.

Takáto informácia sa nedávno rozšírila z bulvárneho webu hockey30.com. Niektoré slovenské médiá ju následne prebrali ako fakt.

Dokonca spomenuli aj konkrétnu podobu trejdu. Mešár by mal putovať do Winnipegu spolu s draftovou voľbou a niektorým obrancom-mladíkom za Rutgera McGroartyho. Ďalej spomenuli, že mal slovenský forvard rebelovať proti generálnemu manažérovi Habs Kentovi Hughesovi, keď neprišiel na rozvojový kemp.

Všetko z toho je však fikcia. Nezakladá sa na pravde a nie je podložená nijakými dôveryhodnými zdrojmi.

"Ukázalo sa, že slovenský preklad bol prevzatý z webovej stránky, ktorá neustále vytvára nepravdivé fámy o Canadiens a nikdy sa neobťažuje poskytnúť dôkazy o ich pravdivosti," píše o pôvodcovi informácie novinár Marc Dumont z Montreal Hockey Now.

"Nedôveryhodná webová stránka so sídlom v Kanade vytvorila fámy vo francúzštine, ktoré médiá ignorovali, až kým prišla európska webová stránka so zjavnou neznalosťou pri preklade „článku“ do slovenčiny, čo viedlo k tomu, že sa tejto fáme dostalo pozornosti na X, a tak začala cirkulovať táto absolútna kačica," vysvetlil.

Sám Filip Mešár poskytol rozhovor Denníku Šport. Aj on v ňom odmietol, že by boli tieto špekulácie pravdivé.

"Vôbec neviem, odkiaľ sa dostali von informácie o Winnipegu a ani kto to písal. V ten istý deň ako sa o tom písalo, som si vybavoval letenky do Montrealu. Nikto mi z klubu nevravel o trejde.

Samozrejme, stať sa to môže vždy, NHL je v prvom rade biznis, ale podobné informácie nemám. Zaujímavé ale je, že v kanadských médiách sa nič nespomína a na Slovensku vieme o výmene," povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Špekulácie o Mešárovom trejde sú vymyslené. Kačicu kanadského bulváru rozšírili Slováci