Megazmluva pre Hronka. Dostane veľké milióny, je novým českým rekordérom

Filip Hronek.
Filip Hronek. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|19. jún 2024 o 04:48

Podľa manažéra môže tímu ešte viac pomôcť v ofenzíve.

VANCOUVER. Rokovania sú na konci a žiaden prestup sa neudeje. Je to potvrdené, Filip Hronek zostáva vo Vancouveri.

S manažmentom Canucks sa dohodol na dlhodobej a bohatej zmluve. Ide o jeho životný kontrakt.

Dvadsaťšesťročný hradecký rodák podpísal osemročný kontrakt v celkovej výške 58 miliónov dolárov. Jeho ročný priemerný plat dosiahne hodnotu 7 250 000 dolárov.

Toľko ešte v NHL nezarábal žiaden český obranca.

Najviac dostane v prvom ročníku, až 9 500 000 dolárov. Najmenej si zarobí v posledných dvoch, po 5,7 miliónoch.

S výnimkou tretej sezóny dostane v každej aj jednorazový podpisový bonus. Ten sa pohybuje v rôznych výškach od dvoch do štyroch miliónov.

Od druhej sezóny bude mať kontrolu nad vlastnou budúcnosťou. Medzi rokmi 2025-2028 ho nemôžu vytrejdovať bez jeho súhlasu, následne do konca zmluvy v lete 2032 bude môcť určiť 15 destinácií, kam si nepraje byť vymenený.

"Bolo pre nás dôležité, aby sme Filipa udržali a keď prejavil záujem zostať vo Vancouveri a byť dlhodobo súčasťou nášho tímu, boli sme nesmierne radi, že nám to podarilo," vyhlásil generálny manažér Patrik Allvin.

Vedenie "kosatiek" presvedčil už v prvej plnej sezóne v ich drese. Tréneri v ňom našli partnera pre kapitána Quinna Hughesa a on sa osvedčil 48 bodmi v 81 stretnutiach.

"Myslím si, že do budúcna môžeme Filipa viac využiť v ofenzíve. Či už tým, že ho budeme využívať s Quinnom Hughesom, alebo tým, že bude hrať v inej dvojici ako hlavný hráč, alebo tým, ako ho využijeme v presilovkách," pokračuje Allvin.

"Myslím si, že pre Filipa bola veľká skúsenosť odohrať 13 zápasov v play-off, takže verím, že má na to, aby sa dostal na ďalšiu úroveň a že je schopný okrem toho hrať konzistentnejšie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Megazmluva pre Hronka. Dostane veľké milióny, je novým českým rekordérom