Majiteľ Ottawy Senators zomrel vo veku 62 rokov

Eugene Melnyk.
Eugene Melnyk. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. mar 2022 o 06:55

OTTAWA. Vo veku 62 rokov zomrel majiteľ Ottawy Senators Eugene Melnyk. Klub to potvrdil na svojich webových stránkach.

Presné detaily neboli zverejnené. Kluboví zástupcovia však dodali, že umrel "po boji s chorobou, ktorej odhodlane čelil".

Melnyk bol majiteľom klubu z hlavného mesta Kanady od roku 2003, keď ho kúpil a zachránil od možného bankrotu a sťahovania sa.

"Národná hokejová liga smúti za majiteľom Ottawy Senators Eugenom Melnykom. Slová "vášeň" a "oddanosť" charakterizujú muža, ktorý vlastnil Ottawu Senators od roku 2003.

Či už to bolo v rokovacej sále s jeho kolegami guvernérmi, na klzisku s jeho milovanými Senators alebo v komunite s jeho filantropiou, veľmi mu záležalo na hre, na jeho tíme a na zlepšení života tých, ktorí to potrebujú - detí. Angažoval sa v darcovstve orgánov a najnovšie aj v pomoci rodnej krajine jeho rodičov - Ukrajine," spomína si na Melnyka hlavný komisionár NHL Gary Bettman.

"Hoci bol úspešný v podnikaní, najviac mu záležalo na našej hre a jeho Senators. Eugene bol často otvorený, ale zachovával si neochvejnú oddanosť hre a svojim koreňom a nič nemiloval viac ako obliecť si dres Senators a povzbudzovať svoj milovaný tím.

V mene celej Národnej hokejovej ligy vyjadrujem hlbokú sústrasť Eugenovým dcéram Anne a Olivii, jeho širokej rodine a všetkým, ktorí mali prospech z jeho štedrosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Majiteľ Ottawy Senators zomrel vo veku 62 rokov