Ottawa Senators pomôžu Ukrajincom finančne, zbierkami či hraním hymny

Hokejisti Ottawa Senators.
Hokejisti Ottawa Senators. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|2. mar 2022 o 19:59

Eugene Melnyk chce podporiť ukrajinský ľud.

OTTAWA. Majiteľ Ottawy Senators Eugene Melnyk cítil potrebu vyjadriť sa k aktuálnemu konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou. Je synom ukrajinských rodičov.

Vpád ruských vojsk na ukrajinské územie vníma ako "masaker" a "nevyprovokovaný útok". V liste, ktorý zverejnila organizácia Ottawa Senators na sociálnych sieťach, vyzýva na pomoc Ukrajine.

Zároveň podporuje sankcie uvalené na Rusko z NHL či IIHF.

V liste píše nasledovné:

"Som hrdý Kanaďan a vlastenec, narodený a vychovaný v tejto výnimočnej krajine. Som takisto hrdý Ukrajinec, syn rodičov, ktorí sa obaja narodili na Ukrajine. Vytrvalá vôľa a oddanosť, ktoré sú mojím dedičstvom, pritiahli mnoho obdivu a rešpektu ľudí po celom svete.  

Dnes sme Ukrajinci všetci. Nevyprovokovaný útok a následný masaker, zbytočná ľudská, ekonomická a sociálna deštrukcia zvrchovanej krajiny je hrozná a neakceptovateľná v civilizovanom svete. A zatiaľ čo obrázky z Ukrajiny ukazujú odvahu a odolnosť, takisto kričia o pomoc.

Som povzbudený skutkami súcitu a láskavosti, podpory a pomoci od vlád, svetových diplomatických a ekonomických organizácií, športových federácií a hlavne obyčajných ľudí.

Ako majiteľ Ottawy Senators plne podporujem opatrenia vykonané našou ligou a takisto sankcie uložené širšou hokejovou komunitou, špeciálne Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF). 

Počas domácich zápasov Ottawy Senators urobíme našu časť aj my, uctíme a podporíme statočné snahy ukrajinských ľudí:

- Ukrajinská národná hymna bude hrať pred každým domácim zápasom, spolu s kanadskou a americkou po zvyšok sezóny 2021/22.

- Senators využijú lístky v pomere 50 ku 50 a povolia organizácii Senators Community Foundation prispieť organizáciám, ktoré poskytujú humanitárnu a lekársku pomoc Ukrajine.

- Senators budú pracovať s ukrajinskou komunitou v Ottawe a hľadať spôsoby, ako môže byť Canadian Tire Centre využité ako miesto na zbierku darov oblečenie, lekárskych zásob a ďalších vecí pre tých, ktorí to potrebujú na Ukrajine, aj pre tých, ktorí utiekli do bezpečia.

- Ako čestný riaditeľ organizácie Help Us Help the Children (HUHC) (Pomôžte nám pomôcť deťom), humanitárnej organizácie zameranej na projekty pomoci a vzdelania znevýhodnených detí v Ukrajine a Kanade, sa teším na moju pokračujúcu podporu všetkých ich snáh.

Som presvedčený, že kolektívne akcie našej organizácie a komunity pomôžu k významnej zmene životov Ukrajincov, ktorí sú momentálne obliehaní. Verím, že pomôžete mne a Ottawe Senators dosiahnuť to."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ottawa Senators pomôžu Ukrajincom finančne, zbierkami či hraním hymny