Černák naháňa strach, tréner ho ospevuje. Zvládne splniť náročný cieľ?

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|3. okt 2023 o 12:30

„Je mohutný, tvrdý a silný,“ vyhlásil tréner o neoceniteľnom slovenskom obrancovi.

TAMPA BAY. Slovenský hokej je v súvislosti s NHL v akejsi prechodnej fáze. Nádeje do budúcnosti sú veľké, avšak množstvo talentov musí dozrieť, kým si vybojuje stabilnú pozíciu v súťaži.

Tú dnes má len zopár hokejistov, ktorých zvládneme spočítať na prstoch jednej ruky. A málokto z nich má takú dôveru ako Erik Černák.

Urastený zadák patrí k stáliciam v zadných radoch Tampy Bay Lightning. V tých nenájdete obetavejšieho hokejistu.

Ročník 2023/24 preňho môže byť prelomový. Tak to vidia mnohí fanúšikovia aj odborníci. Svoje kvality vo vlastnom pásme už dokázal a výrazne prispel k zisku dvoch Stanley Cupov. Bolts by však mohli ťažiť aj z jeho ofenzívy.

Skvelá defenzíva sa mu máli

Tú si drží na konzistentnej úrovni – počas prvých piatich sezón zbieral postupne 16, 12, 18, 13 a 16 kanadských bodov. Najlepší bol v sezóne 2020/21, keď mu na bodové maximum stačilo 46 stretnutí. V jazde za Stanley Cupom potom pridal 10 bodov v 21 dueloch.

V budúcom ročníku by chcel zaznamenať viac ako 5 gólov a 20 bodov. Podarilo by sa mu to po prvýkrát v kariére. Sám si dal za cieľ zlepšiť sa smerom k bránke súpera.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Aké komplimenty zložili Černákovi tréneri?
  • Aký vplyv malo na mužstvo jeho zranenie v play-off?
  • V ktorých štatistikách bol najlepší z tímu?
  • Kto bude jeho novým spoluhráčom v obrannom páre a ako mu môže pomôcť?

„Presne na to sa teraz plánujem sústrediť,“ cituje ho web NHL.com/sk. „Musím lepšie čítať hru a byť v správnej chvíli na správnom mieste. Nielen v kempe, ale aj v celej sezóne. Verím, že prispejem tímu aj vyšším počtom bodov.“

Na pomoc útočníkom má Tampa iných bekov. Michail Sergačov pozbieral v minulej sezóne 64 bodov, Victor Hedman 49. Černák by sa k nim chcel aspoň priblížiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák naháňa strach, tréner ho ospevuje. Zvládne splniť náročný cieľ?