VIDEO: Pripomenul fatálne zlyhanie Čecha. Kapitán Detroitu bol za hrdinu

Dylan Larkin v drese Detroitu.
Dylan Larkin v drese Detroitu. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|18. okt 2022 o 12:20

Dylan Larkin sa blysol v zápase NHL.

BRATISLAVA. Nevídaný zákrok predviedol v nočnom zápase NHL kapitán Detroitu Red Wings Dylan Larkin v súboji s Los Angeles Kings.

Detroit na domácom ľade prehrával dve minúty pred koncom tretej tretiny 3:4. Tréneri sa odhodlali odvolať brankára.

K puku sa však dostal Švéd Viktor Arvidsson. Útočník Los Angeles korčuľoval sám na prázdnu bránu. Skórovať z jasnej šance sa mu však nepodarilo.

Zabránil mu v tom Larkin, ktorý famóznym zákrokom vypichol súperovi puk pomedzi nohy.

"Waw. Ó môj bože. Fantastická defenzívna práca od Larkina. Už mohlo byť po zápase, ak by nezakročil," reagoval televízny komentátor na opakované zábery.

To však nebolo všetko. Detroit sa následne dostal k puku a o pár sekúnd vyrovnal stav zápasu na 4:4 iný švédsky útočník Oskar Sundqvist.

VIDEO: Larkinov zákrok, ktorým zlikvidoval šancu Arvidssona, od času 5:49

Hostia napokon vyhrali v predĺžení, keď v 62. minúte rozhodol Phillip Danault.

Situácia pripomenula podobný moment, ktorý sa odohral v roku 2007. Český útočník Dallasu Stars Patrik Štefan netrafil prázdnu bránu za stavu 5:4 pre svoj tím.

Jeho krajan, ktorý pôsobil v službách Edmontonu Oilers Aleš Hemský, vyrovnal z následného protiútoku a tiež poslal zápas do predĺženia.

"Veríte tomu, čo sme práve videli?" kričal komentátor a jeho kolega smoliara Štefana poriadne skritizoval: "Mal by si sa hanbiť za to, čo si predviedol. Niečo také nepatrí do NHL."

Stars napokon zápas aj tak vyhrali. Štefan si zo svojho zaváhania nerobil ťažkú hlavu.

„Nie je to tak, že by som minul bránu. Bol tam zlý ľad, no keďže som mal kopec času, chcel som to doviezť až do brány.

A keď som si prehodil hokejku na bekhend, puk mi ju preskočil. Veľa som s tým robiť nemohol. Podstatné je, že sme vyhrali.“

VIDEO: Patrik Štefan netrafil prázdnu bránu

Rodák z Příbramu, ktorý bol jednotkou draftu NHL 1999, už v ďalších rokoch v najslávnejšej lige sveta nenastúpil. Odohral tri zápasy vo Švajčiarsku za Bern a následne pre zdravotné problémy ukončil kariéru.

Na kurióznom momente sa bavia fanúšikovia roky. Štefan tvrdí, že sa s tým naučil žiť. Keď sa ho na to pýtajú, jednoducho odpovie, že človek nemá vždy šťastie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL» VIDEO: Pripomenul fatálne zlyhanie Čecha. Kapitán Detroitu bol za hrdinu