Doviedol Kings k dvom Stanley Cupom. Legenda čoskoro ukončí kariéru

Dustin Brown.
Dustin Brown. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. apr 2022 o 06:47

Dustin Brown strávil celú kariéru v NHL v jednom klube.

LOS ANGELES. Dustin Brown sa rozhodol zanechať kariéru profesionálneho hokejistu. Oznámil, že svoje rozhodnutie uskutoční po blížiacom sa play off.

Tridsaťsedemročný forvard vydal vyhlásenie o konci kariéry pred posledným zápasom Los Angeles Kings v prebiehajúcej základnej časti.

S klubom si naposledy zahrá v play off. "Králi" nastúpia v prvom kole bojov o Stanley Cup proti Edmontonu Oilers. Postúpili po prvý raz od roku 2018.

Brown je historickým lídrom klubu v počte zápasov. V drese Kings ich odohral 1296. V prvej desiatke je aj v počte gólov (325), asistencií (387) a bodov (712).

Americký forvard bol v rokoch 2008-2016 kapitánom Los Angeles Kings.

Jeho žezlo neskôr prebral slovinský útočník Anže Kopitar. Brown doviedol mužstvo k dvom Stanleyho pohárom v rokoch 2012 a 2014.

Je jedným zo štyroch zostávajúcich členov jadra vtedajších majstrovských tímov. Za Kings hrajú ešte brankár Jonathan Quick, obranca Drew Doughty a Kopitar.

Brown v kariére získal dve individuálne ocenenia - Mark Messier Leadership Award za líderstvo a NHL Foundation Player Award za príspevky pre charitu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Doviedol Kings k dvom Stanley Cupom. Legenda čoskoro ukončí kariéru