Tréner Trenčína bol ako tiger v klietke. Michalovciam pomohla ich najslabšia zbraň

Na snímke uprostred tréner HK Dukla Trenčín Róbert Döme.
Na snímke uprostred tréner HK Dukla Trenčín Róbert Döme. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|9. mar 2023 o 00:55

Trenčanov poznačila šesťhodinová cesta.

MICHALOVCE. V základnej časti mali najhoršie presilové hry v celej extralige. Zároveň patrili k tímom, ktoré doma získali najmenej bodov.

Michalovce porazili Trenčín v úvodnom zápase kvalifikácie o postup do štvrťfinále play off 2:1, pričom oba góly strelili v presilových hrách.

"Celú sezónu sme sa v presilovkách trápili. Verím, že sme teraz našli spôsob, ako ich máme hrať.

Je pravda, že pre nás domáce prostredie nie je veľkou výhodou, ale snáď sa nám to podarí zmeniť podobne ako tie presilovky," povedal útočník Michaloviec Peter Bjalončík.

Aj Trenčania sa presadili v početnej výhode, no na gól Petra Obdržálka už nenadviazal žiaden z jeho spoluhráčov.

Od útočníkov očakávam viac, vraví Bartovič

Nespokojný s výkonovom svojich zverencov bol aj tréner Róbert Döme, ktorý na lavičke často kričal a gestikuloval smerom k hráčom i svojmu asistentovi.

Na striedačke pôsobil ako tiger v klietke, ktorý by najradšej skočil na ľad v plnej výstroji a sám strelil gól.

VIDEO: Zostrih zápasu Dukla Michalovce - Dukla Trenčín

Trenčianskym hokejistom chýbal väčší dôraz a hoci si aj v závere pri odvolaní brankára vytvorili niekoľko solídnych šancí chýbala im presnosť.

"Nehrali sme s takým nasadením, aké si vyžaduje play off. Domáci nás príliš nepúšťali pred bránku, ale od našich útočníkov očakávam viac.

Dostali sme dva góly v oslabení a celkovo sme mali šesť vylúčených, čo je dosť. To sú presne tie veci, o ktorých sme si hovorili, že sa ich musíme vyvarovať. V prvom zápase nám to nevyšlo, vo štvrtok sa pokúsime odísť s víťazstvom," uviedol asistent trénera Dukly Trenčín Milan Bartovič.

Miestami sa aj zaiskrilo ale väčšie vášne zatiaľ nevzplanuli. Hráči sa skôr iba oťukávali a v ďalších zápasoch sa pravdepodobne viac pritvrdí.

"Každý zápas play off je v určitom zmysle vybičovaný. Myslím si, že to bude aj o emóciách a kto ich dokáže zvládnuť ten postúpi," skonštatoval Bjalončík.

Poznačila ich šesťhodinová cesta

O tom, že Trenčania neboli úplne vo svojej koži sa rozhovoril aj ich najlepší strelec zo základnej časti Šimon Petráš.

"Mali sme trochu horší štart. Mali sme tam niekoľko oslabení. Niektorí hráči neboli tempe a iní boli zase preťažení. Mali sme za sebou šesť hodín cesty. Síce sme prišli už deň pred zápasom ale nohy sme nemali rozhýbané," uviedol Petráš.

Na toho si dali Michalovčania zvlášť pozor. Nedostával sa do vyložených šancí a aj preto sa mu nepodarilo z troch striel skórovať.

"Je pravda, že som nedal v tejto sezóne málo gólov. Michalovčania si pozreli a naštudovali videá rovnako ako my. Ak si ma súperi viac všímajú otvorí sa priestor pre ostatných, takže má to aj svoje výhody, len to musíme využiť," povedal Petráš.

Druhý zápas série je na programe opäť v Michalovciach vo štvrtok od 17.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner Trenčína bol ako tiger v klietke. Michalovciam pomohla ich najslabšia zbraň