Milujem, čo povedal. Dvorského vychválil manažér St. Louis Blues

Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023.
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. aug 2024 o 08:13

"Pridal aj nejaké svaly a určite bude jeden z tých hráčov, ktorí na to budú v kempe tlačiť," uviedol Doug Armstrong.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský, ktorý uplynulú sezónu strávil v kanadskom tíme Sudbury Wolves z juniorskej Ontario Hockej League (OHL), zjavne pozitívne prekvapil vedenie klubu St. Louis Blues počas júlového rozvojového kempu. Doug Armstrong, generálny manažér tímu z Missouri, hodnotil jeho prácu v kempe ako veľmi dobrú.

„Pridal nejaké svaly. Je to ďalší hráč, ktorý na to bude naozaj tlačiť v tréningovom kempe. Milujem to, čo povedal: ‘Je to na mne.’ To je to, čo chcete. Teraz samozrejme nevie aká bude jeho pozícia, ale mám pocit, že vie veľmi dobre pracovať s nastavením hlavy," povedal funkcionár „bluesmanov“ pre klubový web.

„Tieto slová znejú veľmi dobre, ale uvedomujem si, že bude na mne, aby som sa o svoju pozíciu popasoval. Chcem počas každého jedného striedania ukázať ľudom, že na to mám a že tu nie som zbytočne,“ odpovedal k pochvalným slovám samotný rodák zo Zvolena.

Deväťnásťročný mladík začínal aj predchádzajúcu sezónu 2023/2024 medzi seniormi. Vo Švédsku sa ale po nevydarenom úvode z tímu Oskarshamn presunul do zámorskej OHL. Tento krok vtedy s ním konzultoval aj tím St. Louis Blues, ktorý si ho v júni 2023 vybral na drafte z celkového 10. miesta.

„Prehrali sme v úvode niekoľko zápasov, tréneri potom posadili mladých hráčov a dostával som málo priestoru. Prebral som to s klubom, rodinou a agentom a rozhodol som sa pre juniorku, čo bol správny krok,“ vysvetlil Dvorský v relácii V športovom SITE.

Osemnásťročný talent slovenského hokeja má za sebou už aj podpis trojročného nováčikovského kontraktu s „bluesmanmi“, ktorí počas sezóny detailne sledovali každý jeho krok.

“Už keď som bol vo Švédsku tak mi pridelili víťaza Stanleyho pohára Alexa Steena, ktorý je development (rozvojovým, pozn.) koučom. V zámorí to bol zasa Matt D´Agostini. S obomi som konzultoval veci na dennej báze. Často sme spolu telefonovali a preberali, čo môžem zlepšiť a ako sa správne rozvíjať,“ vysvetlil Dvorský.

„Necítim nejaký výrazný tlak. Skôr by som povedal, že som motivovaný pracovať na sebe, aby som sa dostal čo najskôr do NHL,“ doplnil Dvorský, ktorý plánuje zamieriť do Ameriky už v prvej polovici augusta, pretože si pred kempom zvyknúť na tamojšie podmienky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Milujem, čo povedal. Dvorského vychválil manažér St. Louis Blues