Ďalší úspešný draft? Dvorský jasne prevyšuje rovesníkov, tvrdí expert

Slovenský útočník Dalibor Dvorský v zápase proti Dánsku na MS do 18 rokov.
Slovenský útočník Dalibor Dvorský v zápase proti Dánsku na MS do 18 rokov. (Autor: TASR)
SITA|5. dec 2022 o 16:45

Expert vyzdvihol aj Samuela Honzeka.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví útočníci Dalibor Dvorský a Samuel Honzek v aktuálnej sezóne dávajú o sebe vedieť a svojimi výkonmi zaujali aj expertov.

Logan Horn z portálu The Hockey Writers zaradil oboch Slovákov do svojho decembrového rebríčka najväčších nádejí pred budúcoročným draftom NHL. Dvorského umiestnil na 6. pozíciu a Honzeka na 23. priečku.

"Dvorský podáva pôsobivé výkony proti mužom v druhej najvyššej švédskej súťaži, kde zbiera takmer pol bodu na zápas. Hráva aj v najvyššej juniorskej lige, kde jasne prevyšuje rovesníkov a má priemer takmer dva body na zápas.

Doposiaľ ukázal v mužskej súťaži slušné bránenie, hokejové videnie aj prácu s pukom, najmä v presilovkách. Má rezervy v prechode do útočného pásma, ale keď už je tam, je pre súperov hrozbou vďaka schopnostiam kontrolovať puk a rozdávať presné prihrávky," napísal Horn o centrovi AIK Štokholm.

O výkonoch 18-ročného krídelníka Honzeka uviedol:

"Odkedy si ho Vancouver Giants vybrali v tomto roku z 10. miesta na vstupnom drafte CHL, Honzek bol vo svojej prvej sezóne v Severnej Amerike pôsobivý.

Momentálne je najproduktívnejší hráč Giants a patrí aj medzi najlepších hráčov v celej WHL. Hráva a darí sa mu v presilovkách aj v oslabeniach. Súperovi obrancovia často nedokážu konkurovať jeho veľkosti a sile."

Honzek v doterajších 27 zápasoch sezóny v kanadskej juniorskej WHL nazbieral v drese Vancouveru Giants 39 bodov (15+24).

Horn pri Dvorskom vyzdvihol jeho hokejové videnie a schopnosť zorientovať sa v útočnom pásme, na Honzekovi sa mu páči jeho korčuľovanie a súťaživosť.

V súvislosti s budúcoročným draftom do NHL podľa neho stoja za zmienku aj ďalší dvaja slovenskí útočníci - Alex Čiernik a Ondrej Molnár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalší úspešný draft? Dvorský jasne prevyšuje rovesníkov, tvrdí expert