Bol najlepším útočníkom MS U20. Hviezdneho mladíka vymenili vo veľkom trejde

Cutter Gauthier (19) oslavuje gól so spoluhráčmi vo finále MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Cutter Gauthier (19) oslavuje gól so spoluhráčmi vo finále MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|9. jan 2024 o 07:04

V NHL sa sťahovali päťka a šestka draftu.

ANAHEIM, PHILADELPHIA. Kluby Anaheim Ducks a Philadelphia Flyers zo severoamerickej NHL sa dohodli na veľkej výmene týkajúcej sa mladých hráčov.

Do Kalifornie sa sťahuje útočník Cutter Gauthier vracajúci sa z MS do 20 rokov vo Švédsku. Opačným smerom putuje obranca Jamie Drysdale a voľba v 2. kole draftu 2025.

Tento krok je logickým vyústením Gauthierovej situácie. Hviezdny 19-ročný mladík informoval vedenie Flyers, že s nimi nepodpíše kontrakt. Z toho dôvodu ho poslali do Anaheimu.

"Mali sme pocit, že sa o tento trejd musíme pokúsiť, keďže hráčov Cutterových kvalít nemôžete získať každý deň. Vidíme v ňom špičkového hráča na dlhý čas, ktorý dokáže zabrať v kľúčových momentoch," vyhlásil generálny manažér Ducks Pat Verbeek.

Prezradil, že Gauthier dohrá sezónu v NCAA, kde nastupuje za Boston College. Po 17 dueloch má na konte 23 (13+10) bodov. Nedávno oslávil titul majstra sveta do 20 rokov a bol vyhlásený za najlepšieho útočníka šampionátu podľa hlasovania IIHF.

V roku 2022 si ho "letci" vybrali z 5. pozície na drafte. O dva roky skôr draftovali Anaheim Ducks zo 6. miesta obrancu Jamieho Drysdalea.

Jeho potenciál je nesporný, no v posledných rokoch sa mu nevyhýbajú zdravotné problémy. Z toho dôvodu odohral v ročníku 2022/23 iba 8 stretnutí a v aktuálnej sezóne len 10. Preto k nemu pennsylvánska organizácia získala ešte cennú voľbu v druhom kole draftu.

Kanadský zadák a zhodou okolností tiež bývalý juniorský majster sveta podpísal pred sezónou 2023/24 trojročnú zmluvu. Ročne poberá plat 2 300 000 dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol najlepším útočníkom MS U20. Hviezdneho mladíka vymenili vo veľkom trejde