McDavid a Draisaitl sa dostali medzi hráčov mesiaca NHL, Edmonton má aj nováčika mesiaca

Connor McDavid a Leon Draisaitl v drese Edmonton Oilers.
Connor McDavid a Leon Draisaitl v drese Edmonton Oilers. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
TASR|1. apr 2023 o 22:45

McDavid s Draisaitlon ovládli prvé dve miesta v produktivite už v treťom mesiaci v prebiehajúcej sezóne.

NEW YORK. Hráčmi mesiaca marec v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Connor McDavid z Edmontonu, jeho spoluhráč Leon Draisaitl a krídelník Clayton Keller z Arizony.

Informovala o tom oficiálna webstránka súťaže.

McDavid, suverénny líder ligovej produktivity i streleckej tabuľky, si vyslúžil honor prvej hviezdy v druhom mesiaci za sebou a v treťom v tejto sezóne.

Bol najproduktívnejším hráčom v marci, v 15 zápasoch nazbieral 29 kanadských bodov za 11 gólov a 18 asistencií. Kapitán Oilers pomohol posunúť svoj tím na druhé miesto v Pacifickej divízii.

V marci bol najlepší aj v počte asistencií (18) či presilovkových bodov (13). Počas mesiaca ťahal sériu 10 zápasov s minimálne jedným bodom. Stal sa 22. hráčom v histórii, ktorý dokázal nastrieľať v jednej sezóne 60 gólov.

Na úspešnom ťažení Edmontonu mal výrazný podiel aj jeho spoluhráč Draisaitl, ktorý bol druhý najproduktívnejší hráč marca, keď v 15 dueloch získal 28 bodov (11+17).

S McDavidom ovládli prvé dve miesta v produktivite už v treťom mesiaci v prebiehajúcej sezóne.

Nemecký útočník bol so šiestimi gólmi najlepší presilovkový strelec v mesiaci, viedol aj produktivitu v početnej výhode (13 b). V marci dosiahol aj jubilejný 300. gól v profiligovej kariére.

Treťou hviezdou mesiaca sa stal Keller, ktorý nastrieľal v 16 dueloch 12 gólov - najviac v marci. Pridal k nim aj 12 asistencií. Počas mesiaca bodoval v 14 stretnutiach v rade.

Najlepším nováčikom mesiaca sa stal brankár Edmontonu Stuart Skinner.

V 12 marcových vystúpeniach priviedol Oilers k desiatim víťazstvám, pričom vychytal jedno čisté konto, mal úspešnosť zásahov 90,8 percenta a priemer 2,83 inkasovaného gólu na zápas.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid a Draisaitl sa dostali medzi hráčov mesiaca NHL, Edmonton má aj nováčika mesiaca