Zvolen skompletizoval svoju obranu, tím posilnil kanadský legionár

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)
TASR|14. jún 2024 o 20:35

Dvadsaťtriročného zadáka si v drafte v roku 2019 vybralo Chicago Blackhawks.

ZVOLEN. Slovenský hokejový klub HKM Zvolen posilnil kanadský obranca Cole Moberg.

Dvadsaťtriročného zadáka si v drafte v roku 2019 vybralo Chicago Blackhawks.

Následne odohral tri ročníky v nižšej zámorskej súťaži ECHL a v troch si zahral aj vo farmárskej AHL. V nej nastúpil dokopy na 58 zápasov a nazbieral 15 bodov (3+12).

V uplynulom ročníku získal s Floridou Everblades ECHL Kelly Cup, keď vo finále zdolali Kansas City Mavericks 4:1 na zápasy.

V play-off získal 14 bodov v 22 zápasoch, čo bolo najviac spomedzi všetkých obrancov, a nazbieral aj 22 plusových bodov.

"Cole mal v play-off naozaj vynikajúcu formu a jeho zápasy som detailne sledoval. Je to ďalší zodpovedný obranca, ktorý ukázal aj ofenzívne prednosti a to, že dal najviac gólov spomedzi všetkých obrancov v play-off, rozhodne nie je náhoda.

Záujem o neho bol aj z Česka a sme veľmi radi, že si vybral nakoniec práve náš klub. Pevne veríme, že si formu z poslednej sezóny prenesie aj k nám," uviedol skaut Patrik Ryba.

Zvolenčania príchodom Moberga skompletizovali obranu na nadchádzajúcu sezónu.

"Obranu máme týmto podpisom vyriešenú a všetci majú rovnakú štartovaciu čiaru. Teraz je to na trénerovi Štrbovi, ako vyskladá jednotlivé obranné dvojice," doplnil Ryba pre klubový web.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen skompletizoval svoju obranu, tím posilnil kanadský legionár