Potešia so Slafkovským fanúšikov Montrealu? Caufield podpísal lukratívnu zmluvu

Cole Caufield.
Cole Caufield. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. jún 2023 o 18:03

Cole Caufield podpísal s Montrealom kontrakt v hodnote 62,8 miliónov.

MONTREAL. Hokejový útočník Cole Caufield podpísal s Montrealom Canadiens nový osemročný kontrakt, vynesie mu 62,8 miliónov dolárov.

Dvadsaťdvaročný Američan by bol po uplynutí sezóny obmedzeným voľným hráčom. S novou zmluvou ročne v platovom strope zaberie 7,85 miliónov až do konca sezóny 2030/31.

Desať miliónov získa Caufield ako podpisový bonus počas prvých dvoch rokov zmluvy. V posledných troch rokoch kontraktu má podmienečnú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Cole Caufield sa v uplynulej sezóne trápil so zranením a stihol odohrať len 46 zápasov. V drese Habs zaknihoval 36 bodov za 26 gólov a desať asistencií.

Strelec v NHL počas uplynulých troch sezón odohral 123 duelov so ziskom 84 bodov (53+31). Krátko po vstupe do profiligy zažil v covidovej bubline spanilú jazdu až do finále Stanley Cupu, kde hráči Montrealu podľahli Tampe Bay. Caufield mal vtedy 12 bodov v 20 play-off zápasoch.

Montreal Canadiens si mladého hokejistu vybrali na drafte v prvom kole z pätnásteho miesta v roku 2019.

V budúcich rokoch by mal patriť k hlavným lídrom tímu, v ktorom pôsobí aj slovenský mladík Juraj Slafkovský. Caufield je svojimi rozmermi opak Slováka. Američan má 170 centimetrov a 79 kíl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Potešia so Slafkovským fanúšikov Montrealu? Caufield podpísal lukratívnu zmluvu