Flyers vyhodili generálneho manažéra, povedie ich známy bývalý útočník

Danny Brière.
Danny Brière. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. mar 2023 o 16:09

Danny Brière nahradí Chucka Fletchera na poste generálneho manažéra Philadelphie.

PHILADELPHIA. Klub Philadelphia Flyers zo zámorskej NHL v piatok oznámil, že prepustil Chucka Fletchera z pozície generálneho manažéra.

Na jeho miesto povýšili jeho doterajšieho asistenta Dannyho Brièrea. Ten dostal rolu ako dočasný manažér, kým "letci" nenájdu nového.

Päťdesiatpäťročný Fletcher viedol klub necelých päť sezón. Už predtým mal funkcionárske skúsenosti z New Jersey, Minnesoty, Pittsburghu, Anaheimu či Floridy. Jeho najväčším úspechom vo Philadelphii bol postup do druhého kola play off v roku 2020.

"Organizáciu Philadelphia Flyers vždy definovali odvaha, odhodlanie a štandard dokonalosti. V posledných niekoľkých sezónach náš tím tieto veci nespĺňal, takže dnes začneme plánovať novú cestu vpred pod novým vedením.

Dnes ráno sme prepustili Chucka Fletchera z funkcie prezidenta a generálneho manažéra. Sme vďační za jeho tvrdú prácu a oddanosť tejto organizácii a želáme mu len to najlepšie do budúcnosti," vyhlásili zástupcovia klubu na oficiálnom webe.

Brière odohral v NHL celkovo 973 stretnutí so ziskom 969 bodov. V drese Flyers pôsobil medzi rokmi 2007-2013, okrem toho nastupoval aj za Phoenix, Buffalo, Montreal či Colorado. Vo funkcionárskej pozícii je vo Philadelphii od roku 2020.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Flyers vyhodili generálneho manažéra, povedie ich známy bývalý útočník