Štvoricu Slovákov čaká zmena. Tréner Vítkovíc rezignoval

Miloš Holaň.
Miloš Holaň. (Autor: Facebook - HC Vítkovice Ridera)
TASR|24. okt 2023 o 09:38

V minulosti trénoval aj HKM Zvolen a Duklu Trenčín.

OSTRAVA. Miloš Holaň odstúpil z pozície trénera českého extraligového tímu HC Vítkovice Ridera. Päťdesiatdvaročný kouč sa po vzájomnej dohode s majiteľom klubu Alešom Pavlíkom rozhodol odísť na vlastnú žiadosť.

Mužstvo triumfovalo len v štyroch z trinástich zápasov a patrí mu predposledné 13. miesto v tabuľke.

"Nebolo to pre mňa ľahké rozhodnutie, ale vďaka naozaj nadštandardným vzťahom s majiteľom klubu Alešom Pavlíkom som sa po dlhom stretnutí a rozhovore o situácii, v ktorej sa tím momentálne nachádza, rozhodol rezignovať.

Na Vítkoviciach mi vždy záležalo, ale dospel som k záveru, že toto rozhodnutie musím urobiť. Vítkovice budú vždy klubom môjho srdca a možno sa niekedy v budúcnosti naše cesty opäť spoja," uviedol Holaň pre oficiálnu klubovú webstránku.

Tím povedú po jeho odstúpení Pavel Trnka a Roman Šimíček. Vítkovíce odohrajú najbližší zápas v stredu na ľade lídra z Pardubíc.

Zmena v trénerskom štábe by mala priniesť zlepšenie výkonov a najmä výsledkov.

"Stretnutie sa nieslo v úplne férovom a profesionálnom duchu. S Milošom sme si sadli, analyzovali sme celú situáciu A-tímu zo všetkých možných uhlov pohľadu a zhodli sme sa na tom, že musíme prijať opatrenia.

Sám prišiel s návrhom, že sa vzdá funkcie hlavného trénera. Vzájomne sme sa dohodli, že pôjdeme touto cestou a ja som rád a vážim si, že v čase, keď celý vítkovický hokej prechádza krízou, idú osobné ambície bokom.

Každý je ochotný niečo obetovať, aby sa veci opäť začali dariť a Vítkovice sa vrátili tam, kam podľa mňa patria," povedal Pavlík.

Sezóna 2022/2023 bola pre klub najúspešnejšou. Po základnej časti obsadili Vítkovice 2. miesto so ziskom 102 bodov, v semifinále play off vypadli s Mountfieldom Hradec Králové 3:4 na zápasy.

V tíme pôsobia štyria slovenskí hokejisti - útočník Rastislav Dej a obrancovia Mário Grman, Juraj Mikuš a Vojtech Zeleňák.

Tabuľka Českej extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Štvoricu Slovákov čaká zmena. Tréner Vítkovíc rezignoval