Česi chystajú oslavy výročia Nagana. Pozvali si Slovákov

Nagano 1998. Česi oslavujú olympijské zlato.
Nagano 1998. Česi oslavujú olympijské zlato. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. nov 2022 o 13:58

Zahrajú si Ľubomír Višňovský, Marián Gáborík, Marián Hossa, Richard Zedník či Richard Lintner.

BRATISLAVA. Praha bude vo februári 2023 hostiť exhibíciu medzi legendami Česka a Slovenska pri príležitosti 25. výročia zisku olympijského zlata pre tím ČR na ZOH 1998 v japonskom Nagane.

"Veľmi sa na to teším. Najmä v kontexte výročia najväčšieho úspechu nášho hokeja. Pre nás všetkých je to vynikajúca príležitosť stretnúť sa. Neznamená to však, že sa nepobijeme o víťazstvo," poznamenal Martin Ručinský, ktorý bol členom českého zlatého tímu v Nagane.

"Rivalita tam bude, aj keď v súčasnosti už skôr len taká kamarátska. Nedáme chlapcom zo Slovenska nič zadarmo a naši fanúšikovia budú isto spokojní."

Súboj legiend z Česka a Slovenska sa v októbri konal v Bratislave, na akcii "Legendy sú späť" triumfovali Česi 5:4. Slováci tak 10. februára 2023 majú šancu na odvetu.

"Teším sa na odvetu v Prahe a verím, že českým hokejistom odplatíme prehru z nášho domáceho ľadu," poznamenal bývalý obranca Ľubomír Višňovský.

Organizátori prezradili, že okrem neho by súčasťou tímu SR mali byť aj Marián Gáborík, Marián Hossa, Richard Zedník či Richard Lintner.

Po kratšej či dlhšej dobe si český národný dres oblečú Jaromír Jágr, Petr Nedvěd, David Výborný, Jaroslav Bednář, Patrik Eliáš, Petr Klíma, Robert Reichel, Jiří Tlustý, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Tomáš Vlasák, Zbyněk Irgl, Jaroslav Nedvěd, Lukáš Krajíček, Jakub Nakládal či Libor Procházka.

Na českú lavičku sa postavia Martin Ručinský, Martin Straka, Josef Beránek, Pavel Patera a Jaroslav Špaček.

Organizátori spomienkového duelu na úspešné Nagano 1998 plánujú aj ďalšie sprievodné akcie pre fanúšikov.

Duel by sa mal objaviť aj na televíznych obrazovkách v Česku a na Slovensku. Vstupenky sú k dispozícii od 790 do 2990 Kč, čo je v prepočte približne 33 až 123 eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Česi chystajú oslavy výročia Nagana. Pozvali si Slovákov