Chára sa dočkal pocty. Je medzi finalistami ceny za oddanosť hokeju

Zdeno Chára strelil gól v zápase proti Tampe Bay.
Zdeno Chára strelil gól v zápase proti Tampe Bay. (Autor: Reuters)
Oh my Hockey|16. máj 2022 o 17:19

Zdeno Chára odohral už 24. sezónu v NHL. Môže dostať cenu za oddanosť hokeju

NEW YORK. Zdeno Chára je jedným z troch finalistov na Bill Masterton Memorial Trophy, ktorú získa hráč stelesňujúci vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

Slovenský hokejista bol nominovaným za tím New York Islanders a hlasujúci novinári ho posunuli do top trojky. Meno víťaza bude jasné počas večera NHL Awards, keď hráči dostanú individuálne ceny.

Chára odohral v NHL už 24. sezónu počas ktorej oslávil 45. narodeniny. Iba osem hráčov zasiahlo do takému množstva sezón v profilige. Vo februári ustanovil rekord v počte odohraných zápasov obrancov. Záverečným stretnutí sezóny zaokrúhlim svoje resumé na 1680 duelov.

V ročníku 2021/22 odohral 72 duelov a získal 14 bodov. V obrannom páre nastupoval s 22-ročným Noahom Dobsonom, ktorý si svojho mentora chválil:

"Mladý chalan ako ja sa od neho môže naučiť veľa. Veľká vec je, že stále rozpráva. Na začiatku sezóny nám to spolu až tak nešlo. Ale on stále komunikuje a to mi veľmi pomohlo," povedal Dobson pre Newsday.

Ďalším finalistom je Kevin Hayes. Do sezóny nastúpil po tom, ako mu zomrel brat Jimmy. Navyše, trikrát počas sezóny bol operovaný a mal aj infekciu krvi. Útočník Flyers aj tak odohral 48 zápasov a zaknihoval 31 bodov. Po návrate po poslednom zranení až do konca sezóny bol najproduktívnejším hráčom Philadelphie.

"Bolo to náročné, ale vedel som, že hrať hokej počas tejto sezóny bude emocionálne. Má to pozitíva aj negatíva, ale som hrdý na to, čo som dosiahol," povedal Hayes pre Bucks County Courier Times.

Trojicu dopĺňa brankár Montrealu Carey Price. Po minuloročnej ceste do finále Stanley Cupu absolvoval operáciu kolena. Drvivú väčšinu sezóny 2021/22 vynechal, absolvoval program určený na pomoc hráčom s tým, čo sa deje mimo ľadu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa dočkal pocty. Je medzi finalistami ceny za oddanosť hokeju