Bitky, kontroverzia a veľa gólov. Zápas Calgary a Edmontonu pripomenul Gretzkého časy

Šimon Čop|19. máj 2022 o 08:41

Pätnásť gólov v zápase play off padlo naposledy ešte v roku 1993.

CALGARY. Divoký ofenzívny hokej. Prvý zápas očakávanej série donaha odkryl silné a slabé stránky klubov z Alberty, ktoré sa stretli v druhom kole play off.

Na bitku o Albertu chceli fanúšikov navnadiť legendy, ktoré v takých kedysi hrávali. Séria medzi Calgary a Edmontonom sa vo vyraďovacej fáze NHL hrala naposledy v roku 1991.

"Nič lepšie ako táto séria v hokeji nemôže byť. Myslím si, že je to rovnako skvelé ako hrať vo finále Stanleyho pohára. Bude to séria plná tvrdých súbojov a presne tak by to malo byť," vyhlásil Lanny McDonald, ktorý doviedol Calgary ako kapitán k Stanley Cupu v roku 1989.

"Už ako chlapec som vždy chcel zdolať Calgary. Vždy sme boli hrdí, keď sme nad nimi zvíťazili a naopak, oni sa vždy pýšili triumfom nad nami.

Každý vzájomný zápas pripomínal duel v play off. Mohli sme mať nevydarenú sezónu, ale keď sme v nej viackrát zdolali Flames, všetko nám odpustili," zaspomínal si pre oficiálny web NHL brankár Grant Fuhr, päťnásobný šampión profiligy.

Ktovie, koľkých ľudí primäli pustiť si prvý duel série. Tí, čo sa tak rozhodli, však zrejme neľutovali.

Strelecké hody

Stretnutie prinieslo ofenzívne divadlo, aké v hokeji často nevidieť. Komentátori sa zhodli, že sa vrátili do osemdesiatych rokov - tvrdé súboje, veľa gólov a bitka po záverečnej siréne.

Flames vyhrali 9:6. Tri góly strelil Matt Tkachuk, dva Coleman a po jednom si rozdelili Andersson, Lindholm, Mangiapane a Ritchie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bitky, kontroverzia a veľa gólov. Zápas Calgary a Edmontonu pripomenul Gretzkého časy