Neuveriteľná smršť! Calgary položilo súpera štyrmi gólmi za dve a pol minúty

Brankár Harri Sateri sa pozerá na výsledkovú tabuľu, zatiaľ čo hráči Calgary aj s Adamom Ružičkom oslavujú ďalší gól.
Brankár Harri Sateri sa pozerá na výsledkovú tabuľu, zatiaľ čo hráči Calgary aj s Adamom Ružičkom oslavujú ďalší gól. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. apr 2022 o 08:00

Calgary otočilo zápas kanonádou v druhej tretine.

CALGARY. Calgary Flames odohrali proti Arizone skvelý zápas. Dominantne zvíťazili 9:1. Po prvej tretine však prehrávali 0:1. Obrat prišiel v druhej tretine a to vo veľkom štýle.

Už v štvrtej minúte druhého dejstva viedli 4:1. Štyrikrát sa trafili v priebehu dvoch minút a 33 sekúnd.

Prvý gól prišiel po 38 sekundách od prvého buly v tretine. Presadil sa Dubé. O ďalších 38 sekúnd pridával gól Mangiapane.

Na 3:1 zvýšil Matthew Tkachuk o minútu a dve sekundy na to. Zásluhy za tento gól si pripísal aj Adam Ružička. Vybojoval puk a za bránkou našiel šikovného Gaudreaua, ktorý s ľahkosťou a krásou posúval puk na Tkachuka.

Kruh uzatvoril štvrtým gólom ten istý hráč, ktorý ho začal. 53 sekúnd po zásahu Tkachuka sa opäť radoval Dubé.

Po štyroch inkasovaných góloch skončil v bráne Arizony Fín Harri Sateri a jeho miesto zaujal Čech Karel Vejmelka. Týmto zásahom sa ale gólová smršť nekončila.

Ešte počas druhej tretiny inkasovali ďalšie dva góly. Do tej tretej v bráne opäť nastúpil Sateri. "Plamene" ho dokázali prekonať ešte trikrát.

Víťazstvo režíroval úderný prvý útok. Matthew Tkachuk a Johnny Gaudreau strelili zhodne dva góly a pridali dve asistencie.

Gaudreau sa presunul na štvrté miesto v ligovej produktivite, v ktorej so 105 bodmi vyrovnal Leona Draisaitla z Edmontonu.

Na 100 bodov hľadí zblízka aj Tkachuk. V produktivite sa nachádza na šiestom mieste a do okrúhleho míľnika mu chýbajú štyri body.

Štvorbodový bol aj center Elias Lindholm. Ku gólu pridal tri asistencie.

Calgary Flames vedú Pacifickú divíziu a majú istotu postupu do playoff.

Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Neuveriteľná smršť! Calgary položilo súpera štyrmi gólmi za dve a pol minúty