Hráči ho milovali. Vancouver neúctivo vyhodil trénera, na striedačke plakal

Bruce Boudreau na poslednej tlačovej konferencii.
Bruce Boudreau na poslednej tlačovej konferencii. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|23. jan 2023 o 16:25

Brucea Boudreaua na lavičke Vancouveru Canucks nahradil Rick Tocchet.

VANCOUVER. Najhoršie zvládnutá výmena trénera v histórii NHL. Aj takto bol popísaný ťah prezidenta hokejových operácií Vancouveru Canucks.

Jim Rutherford sa snaží nabudiť tím, ktorý stagnuje a vyzerá, že mu opäť utečie play off. Plánuje prerábku a chce čo najrýchlejšie zmeniť, čo nefunguje.

Logicky teda vymenil aj hlavného trénera. Brucea Boudreaua nahradil Rick Tocchet. Našlo sa však ohromné množstvo kritikov.

Nejde len o to, že to spravil, ale o to, ako. Trénera vo Vancouveri milovali napriek nepriaznivému tabuľkovému postaveniu. To, čo mu vyviedol Rutherford, pripomína zárez dýkou do chrbta.

Na striedačke plakal

Podľa kritikov z radov novinárov chýbala situácii, ktorá predchádzala Boudreauovmu odchodu, štipka ľudskosti.

Oficiálne prepustili Boudreaua 22. januára. Rovno ohlásili aj príchod Toccheta. Verejné tajomstvo, ktoré vedenie klubu ani nemalo snahu ututlať, teda bolo pravdivé.

Boudreau bol v klube len trinásť mesiacov, no stále dlhšie ako Rutherford. Rovnako bol dlhšie v pozícii trénera ako je Patrik Allvin na poste generálneho manažéra.

Napriek tomu ho toto duo nechalo vytrápiť sa. Boudreau priznal, že cítil, že je jeho koniec v klube spečatený, už v novembri.

Insiderom vytárali hlasy z klubu aj meno jeho nástupcu. Bolo teda dlho jasné, že Boudreau bude vyhodený. Posledné zápasy boli na jednej strane emotívne, na druhej zvláštne trápne. Pohľad na Boudreaua miestami bolel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči ho milovali. Vancouver neúctivo vyhodil trénera, na striedačke plakal