Keď dá brankár gól. V NHL bol priekopníkom Hextall, na Slovensku Hovi

Linus Ullmark sa raduje so spoluhráčmi po strelenom góle.
Linus Ullmark sa raduje so spoluhráčmi po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|26. feb 2023 o 11:50

V NHL „strelilo“ gól trinásť brankárov, no naozaj strelilo len osem.

NEW YORK. Brankára objímali a potľapkávali z každej strany, striedačka Bostonu žila eufóriou. Gól do prázdnej bránky si sotvakedy vypýta takú pozornosť ako v noci zo soboty na nedeľu vo Vancouveri.

V 60. minúte sa totiž presadil brankár Linus Ullmark. Dovolil si prestreliť trio forčekujúcich protihráčov čakajúcich na jeho chybu a šikovným lobom dostal puk na milimetre presne do stredu bránky.

Takýto moment zažil po prvýkrát v kariére. Ako každý správny strelec si šiel ťuknúť päsťou so spoluhráčmi na hráčskej lavici a potom sa vrátil do svojho bránkoviska.

Chvíľa ako táto je v NHL raritou. V jednej sezóne ju zväčša vidíme nanajvýš raz. Veď naposledy sa spomedzi maskovaných mužov trafil Pekka Rinne v roku 2020 a pred ním to zvládol ešte v roku 2013 Mike Smith.

Dokazovali to aj slová nadšeného komentátora. "Ste svedkami histórie!" vykríkol a neubránil sa smiechu.

VIDEO: Gól Linusa Ullmarka

Splnený sen

Dať gól z pozície brankára je výnimočné a zďaleka to nezvládne každý. Chce to rýchle rozhodnutie, vycibrenú hru hokejkou aj dávku smelosti.

Šťastný Ullmark po zápase priznal, že na to v minulosti myslel: „Je to jeden zo snov, ktoré som vždy mal. Chcel som streliť gól.“

Nebolo to po prvý raz, čo sa o to pokúsil. Druhého januára počas Winter Classic plánoval rovnaký kúsok, ale vtedy tesne minul bránku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Keď dá brankár gól. V NHL bol priekopníkom Hextall, na Slovensku Hovi