Dočkajú sa konečne úspechu? Toronto predstavilo nového generálneho manažéra

Toronto Maple Leafs.
Toronto Maple Leafs. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. jún 2023 o 07:45

Bývalý manažér Calgary si rýchlo našiel novú prácu.

TORONTO. Generálnym manažérom Toronta Maple Leafs sa od sezóny 2023/24 stane Brad Treliving. Klub to oficiálne oznámil na webových stránkach.

Treliving, ktorý bol do apríla generálnym manažérom Calgary, nahradí vo funkcii Kylea Dubasa. Stane sa osemnástym manažérom v histórii klubu z Original Six.

"Som potešený, že môžem privítať Brada v našej organizácii. Prináša veľa vedomostí z rokov strávených v Calgary, Arizone či inde. Počas rokov v NHL si vybudoval veľký rešpekt a excelentné vzťahy. Sme presvedčení, že jeho vodcovstvo a strategická vízia pomôže Maple Leafs v honbe za Stanley Cupom," vyhlásil prezident klubu Brendan Shanahan.

Treliving sa cíti poctený: "Som nadšený, že môžem pracovať pre klub z Original Six a pochopiť, ako veľmi Maple Leafs znamenajú pre túto komunitu. Je to vzrušujúci deň pre mňa a moju rodinu."

Vo funkcionárskych pozíciách sa 53-ročný manažér pohybuje od roku 2002, keď začínal v AHL. Neskôr pôsobil súbežne v AHL aj vo Phoenixe, než sa po dvanástich rokoch zbierania skúseností stal na deväť sezón generálnym manažérom Calgary.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dočkajú sa konečne úspechu? Toronto predstavilo nového generálneho manažéra