Má Réway na reprezentáciu? Valábik: Do súčasného tímu sa nehodí

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: TASR - Veronika Mihaliková)
Nikola Baďová|14. apr 2023 o 21:05

Valábik sa vyjadril ku konzistentnosti výkonov Réwaya aj k jeho rýchlosti.

BRATISLAVA. Spišský hokejista Martin Réway si výkonmi pýta pozvánku do slovenskej reprezentácie. V trinástich zápasoch play-off zaznamenal dvanásť bodov. 

Dvadsaťosemročný útočník je známy hokejovým fanúšikom a počas tejto sezóny sa im opäť predviedol tak, ako si ho pamätajú ešte z juniorských čias, keď s reprezentáciou do 20 rokov získal bronz na majstrovstvách sveta – šikovnými rukami a hokejovým videním.

Bude pre šikovného hráča miesto v nabitej zostave slovenského tímu? 

„Podľa mňa sa Martin Réway nehodí do súčasnej reprezentácie. Nebodoval v ôsmich zápasoch play-off a to nehovorí o konzistentnom výkone. To od útočníka tím potrebuje, aby opakovane pomáhal v produktivite svojmu útoku. To je dôvod, prečo to majú ofenzívni hráči náročné.

Vyžaduje sa od nich, že každý zápas budú dávať góly a pomáhali svojmu tímu. Réway nebude pomáhať pri oslabeniach a defenzíve. Osem zápasov bez bodu je príliš veľa," zhodnotil šance Réwaya bývalý hokejista a expert RTVS Boris Valábik. 

"Ďalším faktorom je rýchlosť. Hráč Spišskej Novej Vsi nie je veľmi rýchly korčuliar. Sami môžeme vidieť rozdiel medzi slovenskou extraligou a zápasmi na medzinárodnej úrovni. 

Martin vie robiť geniálne veci, vie spraviť vynikajúcu nahrávku, ktorú nikto iný nevidí. Potrebuje však na to čas, ktorý na medzinárodnej úrovni nebude mať,“ dodal Valábik. 

Na svetovom šampionáte sa predstavil dvakrát. V roku 2014 a 2016. Na MS nastúpil na 14 zápasov, dokopy nazbieral len 4 asistencie.

Pod vedením trénera Craiga Ramsayho nikdy v národnom tíme nehral.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Má Réway na reprezentáciu? Valábik: Do súčasného tímu sa nehodí