Dostane sa Réway na MS? Bude to mať veľmi náročné, vraví Ramsay

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: HK Spišská Nová Ves)
Stanislav Benčat|13. apr 2023 o 17:35

Martin Réway zaujal výkonmi v play off.

BRATISLAVA. O Martinovi Réwayovi sa v sezóne 2022/23 hovorí častejšie ako v minulých rokoch. Príčinou je jeho návrat na slovenské ľady i skutočnosť, že podáva výborné výkony.

Tie ešte vygradoval v prebiehajúcom play off.

Počas cesty Spišskej Novej Vsi do semifinále zaznamenal 11 (3+8) bodov v 12 stretnutiach a mnoho ľudí už špekuluje o jeho prípadnom návrate do reprezentácie na najbližších majstrovstvách sveta v hokeji.

VIDEO: Craig Ramsay o možnej účasti Martina Réwaya na MS 2023

Tréner národného tímu Craig Ramsay však pri jeho mene zostáva opatrný.

"Nikdy nehovor nikdy. Mám okolo seba ľudí, ktorí sledujú jeho návrat, počul som, že hrá veľmi dobre. Neviem, či sme však pripravení ho zobrať už teraz do národného tímu, ale sledujeme ho," povedal Ramsay vo videopodcaste pre Sportnet, ktorý v plnej dĺžke uverejníme nasledujúci týždeň.

"Rozmýšľame nad ním. Zapôsobil na nás. Zameriame sa naňho ešte pozornejšie a potom sa rozhodneme," doplnil kanadský tréner.

Dvadsaťosemročný krídelník síce baví fanúšikov peknými akciami, ale Slovensko má už v príprave na MS nabité mužstvo.

"Skladať tím je tento rok extrémne náročné. Máme veľa hráčov, ktorí sú už s nami, ďalší sú v Severnej Amerike, o ktorých si myslíme, že budú pre tím prínosom," pokračoval Craig Ramsay a dodal:

"Najprv sme nemohli nájsť dostatok hráčov, ale teraz sme sa dostali do bodu, keď je to náročné, lebo máme veľa hráčov a ďalší by sa tiež chceli dostať do tímu.

Réwaya neodpisujem, viem o jeho návrate a o jeho hre. Budeme o ňom uvažovať, ale učiniť rozhodnutie bude náročné."

Martin Réway bol považovaný za veľký talent slovenského hokeja. Z rôznych dôvodov však svoj potenciál nenaplnil. Na svetovom šampionáte sa predstavil dvakrát. V roku 2014 a 2016. Na MS nastúpil na 14 zápasov, dokopy nazbieral len 4 asistencie.

Pod vedením trénera Craiga Ramsayho nikdy v národnom tíme nehral.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Dostane sa Réway na MS? Bude to mať veľmi náročné, vraví Ramsay