Slovan získal ďalšiu posilu do defenzívy, z Popradu prichádza slovenský reprezentant

Boris Brincko (naľavo).
Boris Brincko (naľavo). (Autor: TASR)
SITA|22. jún 2024 o 12:44

Defenzívne ladený zadák odohral osem duelov v príprave pred MS 2024.

BRATISLAVA. Defenzívne rady slovenského hokejového tímu HC Slovan Bratislava v piatok vystužil obranca Boris Brincko, ktorý sa do hlavného mesta sťahuje z HK Poprad.

„Belasí“ počas leta získali už tretiu novú tvár do obrany. Ešte pred príchodom 25-ročného člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie, súpisku Slovana vystužili zadáci Sena Acolatse z Michaloviec a Patrik Bačík z Banskej Bystrice.

O príchode Brincka informoval klub na svojom oficiálnom webe.

Popradský rodák okúsil slovenskú extraligu vo svojom rodnom meste ešte ako 19-ročný mladík.

Neskôr bol súčasťou projektu slovenskej reprezentácie do 20 rokov a vyskúšal si aj zahraničnú anabázu.

Vo francúzskom klube z Nice strávil tri roky. Po návrate z Riviéry sa napevno udomácnil v základnej zostave Popradu, za ktorý v uplynulých dvoch sezónach odohral 92 duelov s bilanciou 5 gólov a 12 asistencií.

„V Poprade sa mi po vlaňajšej sezóne končila zmluva. Je pravda, že som dostal ponuku zostať, ale do toho prišiel Slovan, ktorý ma oslovil.

Po nejakom čase sme sa dohodli na podmienkach spolupráce a rozhodol som sa prikývnuť Slovanu. Je to jeden z najväčších klubov na Slovensku.

Má úžasnú históriu, takže keď ma osloví takýto klub, tak nie je o čom. Chcel som to skúsiť.

Verím, že som urobil dobré rozhodnutie a moje pôsobenie v Slovane bude prospešné pre klub i pre mňa osobne,“ povedal Brincko pre oficiálny web „belasých“.

Výkonnostný progres Brincka si okrem reprezentačného trénera Craiga Ramsayho, ktorý mu dal šancu v ôsmich dueloch v rámci prípravy pred MS 2024, všimli aj predstavitelia Slovana.

„Boris je vysoký, dobre stavaný obranca, ktorý sa vyznačuje solídnou dôraznou hrou. Presne o takýto typ hráča sme chceli posilniť našu defenzívu.

Navyše je v optimálnom hokejovom veku s potenciálom ďalej sa zlepšovať a výkonnostne rásť.

Nespochybniteľný progres zaznamenal už vlani, keď sa z rezervného tímu postupne prepracoval medzi stabilných bekov Popradu a svoje si odohral aj za reprezentáciu v príprave.

Tešíme sa na spoluprácu s ním a veríme, že sa zaradí medzi opory našich obranných radov,“ okomentoval príchod nového hráča športový riaditeľ bratislavského klubu Rostislav Dočekal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan získal ďalšiu posilu do defenzívy, z Popradu prichádza slovenský reprezentant